Ekonomi nöbeti

Vatan için meydanlarda nöbet tutan vatandaş ekonomiye de sahip çıktı. Harcamasını kısmadı. Dışarıda olduğu sürece ulaşım, gıda, tekstil ve iletişim sektörleri başta olmak üzere ekonomiye can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 04:24
Ekonomi nöbeti

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nün asker kıyafeti giymiş teröristleri tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışması sonrası vatandaş meydanları boş bırakmıyor. Milyonlarca vatandaş tankların karşısında dimdik durduğu gibi vatanına sahip çıkmaya devam ederken ekonomiye de can veriyor. Vatan nöbeti ekonomi nöbeti haline de geliyor. Parası olan dolarını bozdurup Türk lirasına geçerken herkes bütçesine göre harcama yaparak darbecilerin beklediği ekonomik krize izin vermiyor. 17 Temmuz'dan itibaren yaklaşık 10 milyar dolarlık döviz bozdurup TL'ye geçen vatandaşlar gece nöbet boyunca da alışverişe devam ediyor. Özellikle gıda, iletişim, tekstil ve ulaşım sektörleri başta olmak üzere bütün alanlarda canlılık yaşanırken esnafın da yüzü gülüyor. Ciroların yüzde 30-40 arttığını belirten markalar ve esnaf satışların artarak devam ettiğini belirtiyor.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Demokrasi nöbetine katılanların önemli bir bölümünün esnaftan oluştuğunu vurgulayan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Genel işlerine devam ediyorlar. Zaten halk sokakta. Önemli bir sıkıntı yok. Bazı bölgelerde, meydanlarda 'demokrasi nöbetleri' esnafın satışlarını da canlandırdı." değerlendirmesinde bulundu. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz da darbe girişiminin ardından hayatın devam ettiğini ifade ederek, esnafın rahat olduğunu ve vatandaşın aradığını bulabildiğini söyledi.