Emeklilik peşine düştüler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 00:00
Emeklilik peşine düştüler

İÇİNDEKİLER

Açığa alma işlemleri tüm hızıyla sürerken, FETÖ'cü kamu personeli emeklilik dilekçesi yağdırdı. Paralel Yapı ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı olanların emeklilik işlemlerine sınırlama getirilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu da FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile mücadele kapsamında risk sınıflaması yapıyor.

MAAŞLARI KESİLECEK
Yetkililer, "Emeklilik talebinde ciddi bir patlama var. Yapılan başvurular konusunda kapsamlı bir inceleme yapılıyor. Suç örgütünde aktif yer alanlar tek tek belirleniyor. Bunların emeklilik dilekçeleri beklemede" değerlendirmesini yaptı. Devletten maaş alan tek bir PDY üyesinin de kalmayacağını belirten yetkililer, "FETÖ/PDY ile bağlantılı olan ve haklarında yargı kararı bulunanların maaşları kesilecek. Darbe girişiminde tutuklanan asker, emniyet görevlilerinin de sosyal güvenlik haklarının iptali bekleniyor" dedi. Mevcut uygulamada açığa alınanlar maaşlarının üçte ikisini alıyor. Ancak ihraç edilenler maaş alamayacak.

67 BİN KİŞİ GÖREVDEN ALINDI
Darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında 66 bin 786 personel görevden uzaklaştırıldı. Ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşlarda ise 15 Temmuz'dan bugüne kadar 6 bin 147 personel açığa alındı. Çalışma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TÜİK, ÖİB, TOKİ, DHMİ Genel Müdürlüğü ve TAPDK'ın da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Hazal ATEŞ