Bakan Albayrak’tan indirim garantisi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, tahkim süreci tamamlanmasa bile gazda indirim olacağını belirtti, ‘Halkımıza ciddi bir indirim yapacağız’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 02:26
Bakan Albayrak’tan indirim garantisi

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak, kış gelmeden doğalgazda ciddi bir indirim yapılacağının müjdesini verdi. Katıldığı bir televizyon programında enerji gündemi ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, şunları söyledi:

KIŞ BEKLENMEYECEK
Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumuz İran ve Rusya ile süreç neticelendi ama hâlâ rakamda mutabık kalınarak yansıtılması ve geri ödenmesiyle ilgili süreç tamamlanmadı. Bu süreç, kışa kadar tamamlanmasa bile biz halkımıza ciddi bir indirim olarak bunu yansıtacağız. Ancak oran henüz kesinleşmedi. Maksimum ne kadar yapabiliriz, bunun sürekliliğini nasıl sağlayabiliriz? Türkiye ekonomisine, hane halkına, sanayiye, endüstriye bunun pozitif bir dönüş olarak yansıtılması ve bütçede enerji maliyetlerinin düşmesi için maksimumu yapmaya çalışıyoruz. İnşallah, kış gelmeden açıklayacağız."

HIZLI HAREKET EDECEĞİZ
Albayrak, sözlerine şöyle devam etti: Son birkaç aydır uygulanan para politikalarıyla ilgili gerek Merkez Bankası gerek Hazine ve ilişkili kurumlarımız çok ciddi adımlar atmaya başladı. Belirsizlik, her zaman için hep soru işareti uyandırır ama resmin netleşmesi verilecek kararı çok daha olumlu etkileyecektir. Bu ay sonu veya önümüzdeki ayın başı kalan maddelerin gerçekleşmesi neticesinde, kalan yasal düzenlemeler ve ekonomik yapısal reformlarla çok daha hızlı hareket edeceğiz."

Albayrak: "Türkiye'nin 2 tane resmi anlaşmalı olduğu uluslararası derecelendirme kuruluşu var. Bunlar Moody's ve Fitch. Dolayısıyla S&P'nin not indirimi piyasada genel bir hava oluştursa da fazla bir ehemmiyeti yok."