FETÖ’nün hesapları bloke ediliyor

Terör örgütü ile bağlantılı şirketlerin mallarının nasıl tasfiye edileceğine dair kurallar belirlendi. Önce banka hesaplarının dondurulacağı bildirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 02:03
FETÖ’nün hesapları bloke ediliyor

İÇİNDEKİLER

OHAL kapsamında kapatılan FETÖ'cü kuruluşların mülkiyetindeki binalarda bulunan taşınırlar, aynen muhafaza edilecek. Kiralama suretiyle kullanılan binalardaki taşınırlar ise öncelikle ilgili ve ihtiyacı olan kamu kurum veya kuruluşuna devredilecek. Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Terör örgütüne ait şirket, vakıf ve kuruluşlarda yapılacak işlemlere dair usul ve esaslar belirlendi.

İşte o süreç:
Tespit işlemlerine derhal başlanılacak.
Menkul kıymet ve varlıkların cins, miktar ve değerleri de gösterilerek kayıtlara alınacak.
İş makineleriyle hak ve alacaklarının olup olmadığı saptanacak.
Her çeşit büro eşyası, mefruşat, hesap, yazı, bilgisayar, fotokopi ve teksir makineleri, radyo, televizyon gibi elektronik eşyalar, kitap, tablo, biblo gibi her türlü taşınırlar tutanağa bağlanacak.
Taşınmazların tespiti istenilecek.
Bankalar ve diğer finans kuruluşlarındaki (kiralık kasaları dahil) tüm hesapları önce bloke edilecek.
Türk Lirası ve döviz cinsinden para olanlar derhal, diğerleri (çekler gibi) usulüne uygun şekilde nakde çevrildikten sonra muhasebe birimlerinin veznesine veya banka hesabına yatırılacak.
Kapatılan kurum ve kuruluşların tespit edilen doğmuş ve doğacak alacakları, borçlularından usulüne göre tahsil edilecek.
Kapatılan kuruluşların borcundan dolayı Hazineden hiçbir şekilde bir hak ve talepte bulunulamayacak.