Bütün malları devlete geçecek

Canikli: Terör bağlantılı kuruluşların tüm malları Hazine’ye devredilecek. Muhaliflere operasyon yapılmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 02:28
Bütün malları devlete geçecek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kararnameyle örgüte ait eğitim, öğretim, sağlık kuruluşları ile sendika ve özel üniversitelerin tamamının kapatıldığını söyledi. Bunlar arasında yer alan vakıfların Vakıflar Genel Müdürlüğüne, diğerlerinin Hazine'ye aktarıldığını dile getiren Canikli, şu bilgileri verdi: "Şu anda Türkiye'de, bu kararnameyle devlete aktarılanları kast ediyorum, onların mülkiyetleri, varlıkları, alacakları... Kaba bir tahminle 1 milyar doların üzerinde. Binin üzerinde özel eğitim kurumu var, bunların hepsinin binaları var. Aynı şey üniversiteler için de geçerli. Biliyorsunuz bunların üniversitelerine de devletin kıymetli arazileri aktarıldı. Dolayısıyla bunların 1 milyar doların çok çok üzerinde olacağını tahmin ediyorum."

OKULLAR MİLLİ EĞİTİM'E DEVREDİLECEK
Kapatılan okulların bina, sınıf, şube, laboratuar, spor salonları ve eğitim araç gereçleri ne olacak?
Kapatılan okulların her türlü fiziki imkanları Hazine'ye devredilecek. Hazine bunları MEB'in ihtiyaçları doğrultusunda kullanımına sunacak. Böylelikle bu okullar önümüzdeki günlerde devlet okulu olarak hizmet verecek.

TEOG puanına göre kapatılan okullara kayıt yaptıran öğrenciler ne olacak?
Bu öğrenciler için Pazartesi günü (yarın) yeniden tercih ekranı açılacak. Öğrenci yeni bir özel okula gitmek istiyorsa bunu belirtecek.