Köprü bedava

İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate indirecek Osmangazi Köprüsü’nü açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonuna kadar ücret alınmayacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 05:25
Köprü bedava

İÇİNDEKİLER

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı. 30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atılan köprü, yaklaşık 39 ayda tamamlandı. Açılışta konuşan Erdoğan, köprünün bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını müjdeledi. Erdoğan, "Bizden öncekiler laf yaptı, biz iş yaptık" dedi. Şimdi gündemlerinde Çanakkale 1915 Köprüsü'nün olduğunu belirten Erdoğan, "Yol medeniyettir, yol gelişmedir, yol büyümedir. Artık ülkemizde uzak diye bir kavram kalmadı" diye konuştu. Erdoğan, ulaşım devrimi yaşandığını kaydetti.



9 MİLYAR DOLARLIK DEV PROJE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından törenle hizmete açılan Osmangazi Köprüsü, İzmit körfezinin 6 dakikada geçilmesini sağlayacak. Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangaziİzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İstanbulİzmir arası 3.5 saate inecek.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta, köprüden geçişin 11 Temmuz sabah 07.00'a kadar ücretsiz olacağının müjdesini verdi. Böylece binlerce araç köprüyü bayram boyunca ücretsiz kullanacak ve trafik sorunu yaşanmayacak.

650 MİLYON $ TASARRUF
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin tamamı 2018 yılında bitecek.
Proje, otoyol ve bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda.
Dev yatırım Türkiye'nin en büyük otoyol projesi olma özelliğini taşıyor.
Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan projenin inşasının yüzde 64'ü tamamlandı.
İstanbul-İzmir yolunun 3.5 saate inmesi ile yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.

TERÖRE İNAT YENİ PROJELER YAPACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada teröre inat yeni projelerin açılışını yapacaklarını belirterek, "Terör örgütlerinin, onları kullananların bizim önümüze bariyerler kurmalarına izin vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: İnatla kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir. Çünkü karakteri budur, cibiliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombaların, onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir.

OSMANGAZİ'DE İFTAR
Köprünün açılışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, projede çalışan işçiler ve vatandaşlar hep birlikte iftar yaptı. İftara, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katıldı.