Tatil oldu dokuz evde yokuz

Ramazan Bayramı Salı günü başlayacak ama İstanbul mutluluğu Cumartesi yaşayacak. Türkiye’de 20 milyon kişi Cuma akşamı yollara dökülecek. 14 milyon kişi otobüslere binerken, 4 milyon kişi uçak, tren ve vapurları dolduracak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2016 Güncelleme 29 Haziran 2016, 00:00
Tatil oldu dokuz evde yokuz

İÇİNDEKİLER

Önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan Bayramı için vatandaşlar yine yollara dökülecek. Tatilin memurlar için 9 güne çıkması ile birlikte yol hareketi Cuma günü start alacak. Özellikle Cuma akşamından itibaren İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerin boşalması bekleniyor. Böylece İstanbul'da kalacak olanlar için bayram Cumartesi başlamış olacak. Yollar boşalacak, toplu taşıma araçlarında oturmak mümkün olacak, kuyruklar azalacak.

MEMLEKET ZİYARETİ BİRİNCİ SIRADA
Anadolu'da ve özellikle kıyı şeridinde ise eziyet başlayacak. İstanbul'dan çıkışta İzmit'ten itibaren başlayacak trafiğin bir ucu Karadeniz'e uzanırken diğer ucu doğuya yönelecek. Ayrıca kıyı şeridinde de yoğunluklar yaşanacak. İstanbul-Bursa-İzmir yolu ile birlikte Antalya ile Muğla arası trafik yoğunluğu rekora ulaşacak. Bayramda hareket edecek yaklaşık 20 milyon vatandaşın yarısından fazlası memleketlerine ve akraba ziyaretlerine gidecek. Yaklaşık 300 bin kişi ise Türkiye'yi terk edip yurt dışında tatil geçirecek. Bunların büyük çoğunluğu Yunanistan'ı tercih edecek. Türkiye'deki otellerin pahalı olması ve komşunun Türkler'e indirim uygulaması bu tercihi etkiliyor. 3 milyona yakın vatandaşın ise tatil bölgelerine akın etmesi bekleniyor. Bunların 1 milyona yakını turları tercih ederken kalanı kendi imkanlarıyla sahillere akın edecek. Bu arada Türk Hava Yolları'nın bayram tatili boyunca 1 milyona yakın yolcu taşıması bekleniyor. Yine İDO'nun da bayramda 400 bin yolcuya ulaşacağı tahmin ediliyor.

BİLET FİYATI ARTIYOR
Bayram yaklaştıkca ulaşım araçlarında bilet bulmak da zorlaşıyor. Özellikle uçak biletleri geç alındığında yüksek fiyatlara fırlıyor. Antalya, Bodrum gibi bölgelerin fiyatları 500 liraları buluyor. Hem uçaklarda hem de gemi taşımacılığında ek seferler konuluyor. Otobüs firmaları da tedbirlerini aldı.