Türk’ün canı patlıcan!

Bayram tatili 9 gün oldu, yerli turist rezervasyon için telefona sarıldı. ‘Krizdeyiz’ diyen oteller ise talep artışını zam fırsatına çevirdi. Yabancılara sunduğu fiyatları değiştirmeyen otelcilerin, yerli turiste faturayı kesmesi tepki çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2016 Güncelleme 28 Haziran 2016, 00:43
Türk’ün canı patlıcan!

İÇİNDEKİLER

Rusya krizi ve Avrupa'nın 'Türkiye'ye gitmeyin. Terör var' propagandalarıyla zor günler geçiren turizm sektörü, faturayı yerli turiste kesti. Ramazan Bayramı için talebin arttığını gören otelciler, fiyatlarını 3 kata varan oranlarda yükseltti. Yabancı turistte yaşadığı kaybı, yerli turiste yüksek fiyat çekerek amorti etmeye çalışan fırsatçı turizmciler, vatandaşı isyan ettirdi. Üstelik yabancı turiste zamsız fiyatlardan satış yapan otelciler, yerli turiste uyguladığı bayram tarifesi ile 'Bu kadarına pes' dedirtti. "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diyen yerli turist, "Hem 'krizdeyiz' diye feryat ediyorlar, hem de zam yapmaktan geri kalmıyorlar" diye konuştu.

ZAM OYUNU
Özellikle Ege ve Akdeniz başta olmak üzere sahil bölgelerinde otel fiyatları bir anda yükseldi. Çanakkale ve çevresi ile İzmir ve civarında fiyatlar 3'e katlandı. Bugün Çanakkale bölgesinde tek geceliği 100 lira olan bir otelin gecelik fiyatı, Bayram'da gecelik 300 liraya kadar çıkıyor. İzmir Çeşme'de geceliği 250 lira olan konaklama ücreti ise Bayram için 750 lira olarak sunuluyor.

YABANCI GÖZDE
Yerli turiste uygulanan bayram tarifesi yabancı turistlere ise uygulanmıyor. Yabancılar zamsız fiyatlardan rezervasyonlarını yaptırmaya devam ediyor. Öte yandan işletmeler, bayram tatilinde, tek gecelik rezervasyonları ise kabul etmiyor.

İNDİRİM YOK
Birçok otelin 'turist yok' diye kapalı tutulduğu Ege ve Akdeniz'de fiyatlar indirilmediği gibi üstüne üstlük bayram zammı da yapıldı. 250 liralık oteller 750 liraya çıktı. Bayram tatilinde adeta sezonun zararını kapatmak isteyen turizmciler gözlerini vatandaşın cüzdanına dikti.



"Ruslar gelmiyor" diye kan ağlayan turizmciler, bunarağmen fiyatları yine farklı uyguluyor. Otellerde yurt dışından yapılan rezervasyonlar üç kat daha ucuza fiyatlandırılıyor. Değişik yollardan gelen Ruslar için de yine ucuz fiyat uygulaması devam ediyor. Yerli turist ise yüksek fiyatlara isyan ediyor.