Ramazan ayı yaklaşırken, dışarıda iftarın maliyeti hesaplandı.
Ramazan'da iftar mönüsünde yer alabilecek ürünlere bakıldığında ortalama fiyat; 1 porsiyon çorbada
5.14, ayranda
1.5, Ramazan pidesinde
1.5, 1 kilogram baklavada
29, 1 porsiyon kuru fasulye, pilav gibi ana yemekte
8.2, 50 gram hurmada
4.5 lira olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda restoranda çorba, ana yemek, pide, baklava, ayran ve hurmadan oluşan iftar mönüsü için kişi başına ortalama
18.6 lira ödenmesi gerekiyor. Bu rakam 4 kişilik ailenin bütçesine iftar için
74 lira olarak yansıyacak. Söz konusu rakam, geçen yıl ortalama
71 lira idi. Mönüde ana yemek için kebap ve benzeri ürünler tercih edildiğinde ise bu değişim aile başına
30 lira ek maliyet getirecek. Orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler de kişi başına
85 ila 500 lira ödeme yapacak. 4 kişilik bir aile için 5 yıldızlı otelde iftar yapmanın maliyeti
340-2 bin lira arasında olacak.