İşçinin maaşını patron çekiyor

Çalışma Bakanı Soylu kendisinden somut olay isteyen dizi senaristlerine patronların hilesini anlattı: ‘Bankaya 1.300 lira maaş yatıran patron işçinin kartıyla parayı çekip 300 lirayı geri alıyor...’

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 01:46
İşçinin maaşını patron çekiyor

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, medya yöneticileri ve dizi senaristleriyle bir araya geldi. İstihdam politikalarında istikrarlı bir sürdürülebilirliğin önemli olduğunu anlatan Soylu, kayıt dışı çalışma durumuyla ilgili atılan adımların bu alanda kayıt dışılık oranını düşürdüğünü belirtti. Süleyman Soylu, konuşmasında kadın çalışanların kayıt dışı istihdam konusunda bilinçlerinin artırılması gerektiğini, kayıt dışı çalışan kadınların da mutlaka kayıt altına alınmaları gerektiğini söyledi. Meslek sahipleri olarak dizi yapımcıları, senaristlerin kayıt dışı istihdam konusunda yapacakları uyarıcı yayınların önemine işaret eden Soylu, kamu spotları ve projelerle önemli sonuçlar alacaklarına işaret etti. Bakan Soylu senaristlerin somut olayları yayınlama teklifi üzerine şu bilgileri verdi:

300 LİRA CEPTE
"Asgari ücret bin liradan, bin 300 liraya çıkıyor. İşveren bin 300 lirayı işçinin kartına yatırıyor, kartı kendisi alıyor. Çalışanın kartıyla bin 300 lirayı çekip 300 lirayı kendi cebine koyuyor, bin lirayı çalışana veriyor. Yakalanan ve böyle bir şey olabilir mi diye düşünebileceğimiz, bizatihi bize iletilen olaylar var. Belki size ilham verebilecek bu tür yaşanmış olayları size aktarma fırsatına sahip olabiliriz"