12 ay maaş garantisi

Turizm çalışanlarına destek geldi. Sektörde çalışan 45 bin kişinin sigorta prim ve ücretleri, 9 ay işyerinde kalmak şartıyla 3 ay İŞKUR tarafından ödenecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2016 Güncelleme 13 Nisan 2016, 06:21
12 ay maaş garantisi

İÇİNDEKİLER

Hükümet, Rusya krizi sonrası sıkıntılı günler yaşayan turizm sektörüne destek vermeye devam ediyor. Yurt dışından turist getiren seyahat acentalarına yakıt desteğinin ardından, hükümet şimdi de Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi'ni açıkladı. 5 maddelik pakette, yaklaşık 45 bin turizm çalışanının prim ve ücretlerini devletin karşılayacak olması dikkat çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Antalya ve Muğla'da 2015'te 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan toplam 44 bin 753 kişinin, 2016'da 9 ay aynı işyerinde çalışma şartıyla askıdaki 3 aylık sigorta primleri ve asgari ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi. Bakan Soylu, şu bilgileri verdi:
44 bin 753 kişiyi ilgilendiren program için 260 milyon lira kaynak ayrıldı.
6 ay süreyle İngilizce eğitime tabi tutulup, Antalya, Alanya, Trabzon, Dalaman, Milas-Bodrum, Adnan Menderes, Atatürk ve Esenboğa havalimanları ile müze ve ören yerlerinde istihdam edilmesi planlanan bin 200 kişi için 14 milyon 544 bin lira kaynak ayrıldı.
İstihdamda mevsimliğin önlenmesi, nitelikli personelin sürekli istihdam edilmesi suretiyle denkleştirme uygulanacak.
Otel ve konaklama yerlerinde 15 bin kişiye işbaşı eğitim verilecek.
İşletmelerde çalışacak yabancılar için SGK'ya ödenen prim miktarları 3'te 1 oranında indirilecek.
MEMURA UCUZ TATİL MASADA
TURİZM Bakanı Mahir Ünal, kamuya uygun tatil çalışmaları ile ilgili; "TÜRSAB, TÜROB, TÜROFED, sektörle birlikte, kamuya dönük ve kamu personeline iç turizmde avantajlı fırsatlar sunmaya dönük bir çalışmamız var. Henüz daha nihayetlenmedi. Bunu da sektörle birlikte açıklayacağız" dedi.
AVRUPA'DA TÜRKİYE RÜZGARI
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, desteklerin Antalya ve Muğla'ya dönük başladığını ancak daha sonra kapsamının genişletilebileceğini belirterek, şu noktaların altını çizdi:
Türkiye'nin tanınırlık sorunu yok. Lobi faaliyetlerine ve halkla ilişkilere ağırlık vererek, süreci daha iyi şekilde yönetmeyi sürdüreceğiz.
Bu ay içinde Avrupa'ya dönük tüm medya kanallarında geniş bir reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyeti yürüteceğiz.
Desteklere ilişkin bir yıllık protokol imzaladık. Yeni bir protokol imzalanması halinde destekler devam edecek, yoksa bitecek.
Erken rezervasyon yapan yerli turist sayısı, bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 4 milyon civarına ulaştı.