Rus yoksa Ukraynalı var

Rus turist azalınca sektör istikameti Ukrayna’ya çevirdi. Bu ülkede tanıtımlar artırıldı. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bu yıl Ukraynalı turist sayısının yüzde 10 artışla çift hanelere çıkacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2016 Güncelleme 10 Nisan 2016, 01:44
Rus yoksa Ukraynalı var

İÇİNDEKİLER

Turizm sektörü hükümetin verdiği teşvik ve desteklerle rahat nefes alırken şimdi de istikametini değişik ülkelere çevirdi. Rus turistin yerini doldurmak için İran ve Ortadoğu ülkelerinden sonra Ukrayna'da da tanıtım atağı başladı. Ukrayna'nın istikrarlı turist sayısı ile Türkiye'nin önemli kaynak pazarları arasında yer aldığını belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Rusya'da faaliyetleri büyük ölçüde engellenen Türk menşeli tur operatörlerinin, Ukrayna kapasitelerini 2016 ve 2017 yıllarında kademeli olarak artıracaklarının öngörüldüğünü kaydetti. Bayındır, Türkiye'ye geçen yıl 700 bin civarında turist gönderen Ukrayna'dan gelen turist sayısında bu yıl çift haneli artış beklediklerini belirterek, şu bilgileri verdi: "2015 yılında yaklaşık 1.5 milyon kişi turizm amacı ile yurt dışına çıktı. Bunun yarısı Türkiye'ye geldi. Ukraynalı turistlerin, ülkemizde turizm sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettikleri, bir önceki yılın ortalama yüzde 30 altında fiyatlarla yapılan satışlara karşın daha yüksek indirim fırsatlarını bekledikleri gözlemleniyor." Bayındır, Ukrayna'da en popüler yurt dışı tatil destinasyonunun Türkiye olduğunu belirtti.

AVRUPA ŞOKTA
Terör olayları Avrupa turizmini de olumsuz etkiledi. Avrupa'nın büyük başkentlerinde doluluk oranları hızla aşağı iniyor. Brüksel'de doluluk oranı yüzde 80'den yüzde 25'e düşerken, Londra'da yüzde 25'e, Paris'te ise yüzde 15'e düştü. Havaalanlarında yaşanan sıkıntılar da turist sayısının azalmasında etkili oldu.