Dünya hız rekoru

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, 'Korea Telecom'la işbirliği yaptık. 1 Nisan'da Türkiye'ye dünyanın en hızlı mobil internet deneyimini yaşatacağız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2016 Güncelleme 25 Şubat 2016, 00:00
Dünya hız rekoru

İÇİNDEKİLER

Türk Telekom ile Korea Telecom Barselona'da anlaşma yaptı. Yapılan işbirliği ile Türkiye'de Türk Telekom müşterileri, dünyada ilk kez Korea Telecom tarafından Güney Kore'de kullanıma sunulan 4.5G hizmetiyle Wi-Fi bağlantısını bir araya getirerek, mobil cihazlarda saniyede 1 gigabit hıza ulaşılmasını mümkün kılacak 'Giga 4.5G' teknolojisini 1 Nisan itibariyle deneyimleyebilecek.

SÜPER LİGE GEÇİŞ
Rami Aslan, "Korea Telecom ile yaptığımız anlaşma Türkiye'yi mobil iletişimde 'dünya süper ligine' taşıyacak. Anlaşmayla, dünyanın en hızlı mobil internet teknolojisini Güney Kore'den Türkiye'ye taşımaya hazırlanıyoruz. İşbirliği çerçevesinde 5G hızındaki interneti 1 Nisan'da Türkiye'ye getireceğiz" diye konuştu. Türkiye'de mobil kullanıcılara saniyede 1 gigabit hızında bağlanma olanağı sağlayacak mobil teknolojiyi Türkiye'ye getireceklerini söyleyen Aslan, bu hızın bugüne dek bir mobil cihaz üzerinden ulaşılabilen en yüksek hız olduğuna vurgu yaptı.

SEN NE KADAR FİBER YAPTIN

Aslan, fiber altyapı konusuna da şunları söyledi: "'Türkiye'de fiber yok' diyene, 'Sen ne kadar fibere yatırım yaptın?' diye sormak gerek. Birileri yatırım yapmadı diye onların açığını kapatacak modeller yanlış. 'Yatırıma imkan verilmiyor' diyene, 'Diğer operatör nasıl 14 şehre yatırımı yapmış?', 14 şehre yapana da, 'Diğer illere yapamıyorsanız, bu 14 şehre nasıl izin aldınız?' diye sormak lazım."