Ağrı'ya Mardin'e gelin yatırımı artıralım

Türk Telekom CEO'su Aslan, rakiplere yatırım çağrısı yaptı: Büyük kentlerde yatırım kolay. Gelin taşrada işbirliğimizi geliştirelim. Kâr zarar hesabı yapmayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2016 Güncelleme 13 Şubat 2016, 00:00
Ağrı’ya Mardin’e gelin yatırımı artıralım

İÇİNDEKİLER

Yatırım seferberliğine başlayan Türk Telekom'un CEO'su Rami Aslan, bu yıl yaklaşık 3.2 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirterek, "Türkiye'yi bölgede dijital üs haline getirmek istiyoruz. Türkiye'de dijital devrimi gerçekleştireceğiz" dedi. 'Fiber için ortak şirket' teklifiyle ilgili konuşan Aslan, Türkiye'nin fiber altyapısı için 10 yıldır yatırım yaptıklarını, 213 bin kilometrelik hatta ulaştıklarını söyledi. Yatırımlarını sadece büyükşehirlere değil, Ağrı'dan Karaman'a, Mardin'den en kuzeye kadar yaptıklarını kaydeden Aslan, "Son 1.5 yılda bir operatör 4 bin kilometre yatırım gerçekleştirmiş, diğeri hiç katkı vermemiş. Biz tek başımıza ikisinin 6 katı kadar fiber ekledik hattımıza. Birbirimize karşı dürüst olalım" diye konuştu.

'EKONOMİ KAZANSIN'
Aslan,
"Küçük düşünmenin, 'yatırım yapmayıp daha ucuza mevcut fiberi nasıl kullanırız' diye düşünmenin Türkiye'ye bir faydası yok. Rakiplerimiz bizi takip etsin ve yatırım yapsın" dedi. Türkiye'nin gelişimi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Aslan, "Burada kimse kâr zarar hesabı yapmasın. Kazancın olduğu büyük kentlerde yatırım yapmak kolay. Gelin taşrada, otoyollarda işbirliğimizi geliştirelim" diye konuştu. Yatırım konusunda operatörler arasında bir rekabetin olamayacağının ve birlikte hareket edip daha çok yatırım yapabileceklerinin altını çizen Aslan, "Diğer operatörler arzu ederlerse bizim fiber altyapımızı kullanmak ya da kendi altyapılarını yapmak konusunda serbest" dedi.

TÜRKİYE İÇİN 30 MİLYAR LİRA
2005'ten bu yana 20 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Rami Aslan, şunları söyledi: "2016'da yaklaşık 3.2 milyar liralık yatırım yapacağız. Gelecek 3 yılda 10 milyar lira daha yatırım yaparak Türkiye'de dijital devrimi gerçekleştireceğiz. Türk Telekom geçen yıl satış gelirlerinde yüzde 7 büyümeyle 14.5 milyar lirayı, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr'da (FAVÖK) yüzde 6 artışla 5.3 milyar lirayı geçti. Bunlar Türk Telekom tarihindeki en yüksek değerler."

FUTBOLDAN 95 BİN ABONE
Aslan, Türk Telekom olarak televizyonu ana faaliyet alanlarından biri olarak tanımladıklarını aktararak, şöyle konuştu: "Özellikle Avrupa ve Şampiyonlar Ligi'ndeki maçları yayımladıktan sonraki ilerlemeden çok mutluyuz. 2015 yılında ödemeli TV abone sayımız 95 bin arttı. Bu rakamın 93 bininin son 6 ayda gerçekleştirilmesi çok önemli. 2016, TV hizmetlerimiz için önemli bir yıl."