Paralel kumpas

Paralel örgüt şimdi de 100 milyar dolar hacmi olan turizm sektörünü hedef aldı. Örgüt basını, turizmcilere karşı bir algı operasyonuna girişti. Sürekli büyüyen sektör bu oyunu bozuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2016 Güncelleme 04 Şubat 2016, 02:07
Paralel kumpas

İÇİNDEKİLER

Türkiye büyüdükçe ve ekonomisi güçlendikçe rahatsız olan Fethullahçı Terör Örgütü ve paralel yapı yabancı işbirlikçileriyle algı operasyonlarına devam ediyor. Örgütün şimdiki hedefi ise turizm sektörü oldu. 100 milyar dolarlık hacmi ve yıllık 35 milyar dolarlık yıllık geliri ile ekonomiye güç veren turizm sektörünü yıpratmaya dönük plan devreye sokuldu. Örgütün gazeteleri her gün yayımladıkları yalan haberlerle algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Fakat oyunun farkına varan sektör etkilenmeden büyümeye devam ediyor. Meydana gelen terör saldırılarından nemalanmaya çalışan örgüt, kendisine bağlı basın organları aracılığıyla Türkiye'yi dünya nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışarak, yabancı turistlere adeta 'Türkiye'ye gelmeyin' mesajı veren haberler yayımlamıştı. Son olarak Zaman gazetesi manşetinden '1300 otel satılık' başlığıyla bu algıyı oluşturmaya çalıştı. Bilgi ve belgeye dayanmayan internet sitesi kaynaklı haberdeki satışın doğru olmadığı da kısa sürede ortaya çıktı. Rutin emlak olaylarının abartılması sektörün de tepkisini çekti.

YENİ HEDEF TURİZM SEKTÖRÜ
Paralel medyanın ortaya attığı 'Ege ve Akdeniz'deki tesisler iflas ediyor' yalanına sektör temsilcileri tepki göstererek, "Herkes dimdik ayakta ve işinin başında" dedi.

BÜYÜME SÜRÜYOR
Bütün bu saldırılara rağmen turizm sektörü büyümeye ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Turist sayısı artarken Putin'in yasağına rağmen Ruslar da rezervasyonlara başladı. Alman ve Arap turist sayısı ise arttı. Türkiye; dünyanın en çok turist çeken 6., Avrupa'nın ise 4. ülkesi.