Bakan Albayrak o soruya cevap verdi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, doğalgazda kazanılan Tahkim davasıyla ilgili konuştu. Albayrak “İran’dan beklediğimiz indirimi yapmasını talep edeceğiz. Yapmazsa Tahkim Mahkemesi fiyatı belirleyecek. İran da o fiyata uyacak” dedi.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 04 Şubat 2016, 12:53
Bakan Albayrak o soruya cevap verdi

İÇİNDEKİLER

Enerji Bakanı Albayrak, doğalgazda kazanılan Tahkim davası için konuştu: "İran'dan beklediğimiz indirimi yapmasını talep edeceğiz. Yapmazsa Tahkim Mahkemesi fiyatı belirleyecek. İran da o fiyata uyacak"

Habertürk'ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 işadamı ile birlikte gerçekleştirdiği Şili, Peru, Ekvador gezisinin Peru ayağında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak doğalgaz hakkında merak edilen soruları cevapladı.

2012'de açılan dava sonucunda Tahkim heyeti iki ülkenin indirimde anlaşması için yüzde 13.3 ile yüzde 15.8 aralığında bir oran verdi.

Bugün tahmini olarak Türkiye 1000 metreküp gaz için İran'a 270 dolar civarında bir ödeme gerçekleştirirken aynı oranda gazı Rusya'dan 200 dolara satın alıyor.

Bakan Albayrak, "Tahkim Mahkemesi'nden çıkan indirim kararıyla birlikte İran'la yeniden görüşmeye oturacağız.İran'dan beklediğimiz indirimi yapmasını talep edeceğiz." dedi.

İRAN FİYATI İNDİRMEZSE NE OLACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "İran fiyatı indirmezse ne olacak?" sorusuna ise "O zaman Tahkim Mahkemesi fiyatı belirleyecek. İran da o fiyata uyacak." diye cevap verdi.

İran gazının fiyatında Tahkim Mahkemesi'nin 5 yıl geriye dönük olarak uygulanmasını öngördüğü yüzde 13-16 indirimden memnun oldukarını dile getiren Albayrak "Bu karar ülkemiz için çok iyi oldu." diye konuştu.

Kaynak: HaberTürk