150 bin taşerona müjde!

Taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 100-150 bin işçiyi kamuya alacaklarını söyleyerek, yasa taslağında belli bir aşamaya gelindiğini kaydetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2016 Güncelleme 04 Şubat 2016, 01:28
150 bin taşerona müjde!

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda asli işlerde çalışan 100-150 bin taşeron işçinin kadroya alınacağı müjdesini verdi. Yemek, temizlik, güvenlik hizmetleri gibi yardımcı işlerde çalışanların ise düzenleme kapsamına girmeyeceğini belirten Ağbal, örneğin doğrudan sağlık hizmeti içinde yer alan hemşire, fizyoterapist gibi personelin düzenlemeden yararlanacağını söyledi. A Haber'e konuşan Maliye Bakanı Ağbal, taşeronların kamuya alınmalarına ilişkin yasa taslağında belli bir aşamaya gelindiğini kaydetti. Ağbal et ve ekmek zamlarıyla ilgili de şunları söyledi: "Ocak enflasyonu yüzde 9.58 çıktı. Alacağımız tedbirlerle çift hanelere çıkmadan aşağı yönlü bir trendi izleriz. Gıda enflasyonu da arttı. Kırmızı ette ve ekmekte piyasada oluşmaması gereken fiyat artışları var. Bunların üzerine gideceğiz."

AKARYAKITTA VERGİ ARTMAYACAK
VERGİ ARTIŞI YOK: Ham petrol fiyatları 30 dolara kadar indi ama Türkiye'de fiyatları belirleyen başka bir faktör var. O da kur. Akaryakıtta vergiyi artırmamak için tüm imkanları kullanıyoruz.

RUSYA MAĞDURUNA DESTEK: Rusya'da yatırım yapan Türk şirketlerinin mağduriyetlerini önleme noktasından devlet ve hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz. Rusya'nın kararları uzun dönemde bu ülkeye gidecek uluslararası yatırımları da olumsuz etkileyecek.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI: Hazine zorunlu trafik sigortası primlerindeki yüksek artışa yönelik bir çalışma yürütüyor. Yasal düzenleme ile boşluklar doldurulduktan sonra sigorta ile ilgili fiyatlar konusunda yeni düzenlemeler olabilir.