16 bin lira maaşla hacker aranıyor

Bilgisayar kurdu gençler dikkat! Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, aylık 8-16 bin lira arasında değişen maaşla 12 bilişim uzmanı alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2016 Güncelleme 06 Ocak 2016, 01:32
16 bin lira maaşla hacker aranıyor

İÇİNDEKİLER

Teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni iş alanları açıldı. Özellikle son dönemde Türkiye de dahil, pek çok ülkede yaşanan siber saldırılar, teknolojinin hayatımızdaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Hal böyle olunca bilişim uzmanlarının önemi daha iyi anlaşıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da, bünyesinde çalıştırmak üzere yüksek ücretlerle bilişim uzmanı alacağını açıkladı. Buna göre, Bakanlık 12 sözleşmeli bilişim personeli alacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek bilişim personeline 8-16 bin lira arasında değişen maaş verilecek. Bu konuda kendine güvenenler önce sözlü sınava girecek.

ÖNCE SÖZLÜ SINAV
Sözlü sınav başvuruları ise 13 Ocak 2016 tarihine kadar yapılacak. 20 Ocak'ta da sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar duyurulacak. İlan edilen şanslı adaylar 29 Ocak 2016'dan itibaren de Ankara'da gerçekleştirilecek sınava girip ter dökecek. Sınavı kazananların hayatı değişecek...

BİLİŞİM UZMANI NE İŞ YAPAR?
16 bin lira maaş birçok kişinin iştahını kabarttı. Hemen herkes, bilişim uzmanı olma hayali kurdu. Merak edilen bu mesleği uzmanlar şöyle anlattı: "Bilişim uzmanları, bilgisayar sistemleri yolu ile elde edilen bilgileri yönetim ve işletme alanlarındaki sorunların çözümüne uygulayabilen kişidir. Hedeflere ulaşmak için planlar oluşturur. Sistemin alt yapısını planlar. Gerekli donanım, yazılım ve personeli belirler. Sistemdeki sorunları ve eksiklikleri saptayarak, çözüm yolları bulur. Donanım ve yazılımları güncelleştirir."

ARANILAN ÖZELLİKLER
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen hackerların bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Bakanlık, işe alacağı 12 bilişim uzmanında, sektörde 5 yıllık deneyim ararken, işe alınacak personelin yazılım, sistem güvenlik uzmanı gibi pozisyonlarda görev yapacağı belirtiliyor.