İş kapısı açana teşvik yatırıma düşük faiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 00:58
İş kapısı açana teşvik yatırıma düşük faiz

İÇİNDEKİLER

Yeni ekonomi yönetimi, 2023 hedefleri kapsamında, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, 3. Köprü'nün de aralarında yer aldığı 100 vizyon projesine hız verecek. Yatırımcıyı destek için düşük faiz imkanı yaratılacak. İşte önümüzdeki dönemde yatırıma, üretime destek için atılacak adımlardan bazıları:

* İstihdam paketi gençlere ve kadınlara daha fazla iş fırsatı yaratacak şekilde güncellendi. Her iki grupta yer alanlara iş kapısı açan işletmelere finans desteği verilecek.

*
Ara malı, yatırım mallarında yurt içi üretimin artırılması için yeni destekler devreye girecek. Yatırımcılar yerel düzeyde desteklenecek. İş-yatırım ortamının iyileştirilmesi için bölgesel düzeyde destekler de artırılacak.

* Küçük ve orta boy işletmeler büyümenin dinamosu olacak. Finansman desteği ile üretime katkıları artırılacak.

*
Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik bir dizi adım atılacak. Yatırımcıların uzun zamandır beklediği 'tek durak ofis' düzenlemesi de yaşama geçirilecek. Böylece izin için bürokratik engeller son bulacak.

* Küçük işletmelerin işçilik maliyetlerini düşürmeye yönelik desteklerin kapsamı genişletilecek. İmalat sanayiini güçlendirecek finansman desteği sağlanacak. Sanayicinin maliyetleri düşürülecek.

* Enerji üretim özelleştirmeleri tamamlanacak.