Emekliye 1000 TL

AK Parti, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira ekstra zam için kolları sıvadı. Zamla birlikte Tarım Bağ-Kur hariç bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Tarım Bağ-Kur maaşı da 884 liraya ulaşacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2015 Güncelleme 06 Kasım 2015, 02:02
Emekliye 1000 TL

İÇİNDEKİLER

1 Kasım seçimlerinden büyük zaferle çıkan AK Parti, vaatlerini hızla hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Çıkarılacak ilk yasalardan biri, SSK ve Bağ-Kur emeklisine 100 liralık ekstra zam için olacak. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasanın çıkmasıyla aylık 100, yıllık bin 200 liralık ek gelire kavuşacak. Seyyanen 100 liralık bu zammın yansıtılmasıyla, Tarım Bağ-Kur'lular hariç bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Tarım Bağ-Kur maaşı da 884 liraya ulaşacak.

TEMMUZ'DA DA VERİLDİ
Emeklilerin taban aylıklarının yükselişinde, hükümetin Temmuz'nda yaptığı seyyanen zam da etkili oldu. Enflasyon artışına ek olarak maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen artış yapılmıştı. Maaşı bin lira ve altında kalanlar, 100 liralık zamdan yararlanmıştı. Bu artışa, 100 liralık zam daha eklenecek. Böylece düşük maaşlı emekliler toplam 200 lira ekstra zam almış olacak. Yıllık kazançları da 2 bin 400 liraya ulaşacak.

ENFLASYON ARTIŞI DA VAR
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı, kısa süre içinde maaşlara yansıtılacak 100 liralık seyyanen artışla sınırlı kalmayacak. Ocak ayında, tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon zammı alacak. Maaşlarda 2015 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri birbiri ardına iki zam birden almış olacak. Ayrıca bu emeklilerden esnaflık yapanlar, maaşlardan yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılmasıyla, bir artışa daha kavuşacak.