Şimdi onlar düşünsün

Türk malı otomobilimiz görücüye çıktı. Dünyanın dev otomobil üreticilerini tedirgin eden aracımız, 2019'da yollarda olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:17
Şimdi onlar düşünsün

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin uzun süredir beklenen ilk yerli otomobili gün yüzüne çıktı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı. Üretilmiş 3 prototip bulunduğunu belirten Işık, "İnşallah 2016'da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020'den önce de 2019 sonuna kadar Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bir babayiğit arıyorum' sözleriyle yola çıktıklarını dile getiren Işık, yol haritası hazırladıklarını anlattı.

4 AYRI ARAÇ VAR
Araçlar hakkında bilgi veren Işık, şunları söyledi: "Araçların biri hatchback, ikisi sedan. Biri benzinli, biri menzili uzatılmış elektrikli, birisi de sadece elektrikli araç. 4'üncü de menzili uzatılmış elektrikli jip dediğimiz araç." Bu arada aracın fotografları sosyal medyada büyük beğeni topladı. Yorumlarda "Şimdi dünya devleri düşünsün" denildi.

Bakan Işık, araçların kamuflajlı olduğunu, farlarının farklı üretileceğini, çizgilerin de farklı çıkacağını belirtti. Araçlar, TÜBİTAK'ın Gebze Merkezi'nde bulunuyor.

YAKIT MASRAFI % 40 DÜŞECEK
Fikri Işık, 2 adımı daha attıklarını belirterek, bunların 'Otomobil Mükemmeliyet Merkezi' ve 'Motor Mükemmeliyet Merkezi' olduğunu söyledi. Motor Mükemmeliyet Merkezi ile menzili uzatılmış elektrikli aracın hedeflendiğini anlatan Işık, yakıt tasarrufunun yüzde 40'ı bulacağını belirtti.