Çalışan emekliye zam

AK Parti'nin seçim beyannamesinden emekli esnafa da ekstra zam çıktı Maaşlardan yapılan yüzde 10'luk kesinti bitecek. Böylece ücret artacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:18
Çalışan emekliye zam

İÇİNDEKİLER

Çalışan emeklilere piyango vurdu. AK Parti'nin seçim beyannamesinden çalışan emeklilere ekstra zam çıktı. Seçim sonrasında çıkarılacak yasayla emekli esnafın maaşından yapılan yüzde 10'luk kesinti bitecek. Böylece emeklinin eline geçen para artacak. Bu yıl ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi Temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde 15'ten yüzde 10'a çekildi. 630 binden fazla emeklinin maaşında aylık ortalama en az 50 liralık bir artış sağlandı.

BİN TL MAAŞTA 100 TL AVANTAJ
AK Parti'nin 1 Kasım seçim beyannamesinde, "Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz Bağ-Kur sigortalısı olan esnafımızın emekli aylıklarından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini tamamen kaldıracağız" denildi. Bunun için seçimin ardından bir yasa çıkarılacak. Ardından da emekli esnafın maaşındaki yüzde 10'luk kesinti son bulacak. Örneğin; maaşı bin lira olan emeklinin eline, yüzde 10'luk kesinti nedeniyle 900 lira geçiyor. Bu emekli, kesintinin kalkmasıyla her ay bin lira alacak, böylece aylık 100 lira avantaj sağlayacak. Bu emekliler, ayrıca diğer zamlardan da yararlanacak.

EMEKLİLER NE ALACAK?
AK Parti'nin beyannamesine göre; tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ayrıca, Ocak'ta rutin enflasyon zamlarını alacak. 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam verilecek. Memur emeklilerinin maaşı ise Ocak'ta yüzde 6 artırılacak, oluşursa ayrıca enflasyon farkı verilecek.