İşçiye zam ve kadro müjdesi

Seçimlerden sonra işçilere yeni haklar geliyor. 3 çocuklu asgari ücretli 2016'da bin 380 lira alacak. Asıl işi yapan, kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışan 100 binden fazla taşeron kadroya geçecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2015 Güncelleme 13 Ekim 2015, 01:37
İşçiye zam ve kadro müjdesi

İÇİNDEKİLER

AK Parti, seçim beyannamesiyle emeklilerden işçilere, gençlerden kadınlara, esnaftan çiftçiye kadar toplumun tüm kesimlerine müjde verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından duyurulan beyanname vatandaşları heyecanlandırırken; asgari ücret ve taşeron işçilere ilişkin merak edilen detayları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı.

'SİSTEM DEĞİŞEBİLİR'
A Haber
televizyonunda konuşan Bakan Şimşek, asgari ücrette çok ciddi bir iyileştirmeye gittiklerini belirterek, "Başbakanımız, '2016'da asgari ücret bin 300 lira olacak' dedi" ifadesini kullandı. Eşi çalışmayan 3 çocuklu çalışanlarda bu rakamın yaklaşık bin 380 lirayı bulacağını bildiren Şimşek, bu kişilerden vergi alınmadığı için ücretlerinin daha yüksek olacağını kaydetti. Şimşek, normalde asgari ücretin 6 ayda bir belirlendiğine değinerek, "Bu konuda bir karar verilmiş değil. Taraflar razı olursa sistemde bir değişikliğe gidilebilir" diye konuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık bin 200 lira vereceklerini vurgulayan Şimşek, TAKVİM'in gündeme getirdiği 100 bin taşeron işçinin kadroya alınması konusunda, sayının daha fazla olabileceği müjdesini verdi.

EMEKLİYE BİN 200 LİRA
Şimşek, asıl işi yapanların kadroya alınacağı ve esas faaliyet konusu olmayan alanlarda hizmet alımının da devam edebileceği yönünde kanuni düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Taşeron işçilere kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda kadro verileceğini ifade eden Şimşek, "Prensip olarak doğru bir düzenleme yaptık. O düzenlemeye göre asli işte çalışanlar, kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda elemanlar kadroya alınacak, hizmet alımı noktasında da bazı konularda devam edilecek ama rakam belli değil" değerlendirmesinde bulundu. Şimşek, nüfusun çok genç olduğunun altını çizerek, 2007'den bu yana 7 milyon kişiye iş bulduklarını vurguladı.

VERGİDE ARTIŞ YOK İMTİYAZLAR BİTİYOR
Bakan Şimşek, Orta Vadeli Programı açıkladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bütçe disiplini devam ediyor. Verdiğimiz vaatlerin hesabı çok iyi yapılmıştır, kılı kırk yaracak şekilde. Bütçeyi bozmayacağız. AK Parti'nin 1 Kasım'a yönelik ilave taahhütlerinin net bütçeye etkisi 19.3 milyar lira. Bu 19.3 milyarın önemli kısmı istihdamı ve yatırımı artırmaya, esnafı desteklemeye, çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmaya, dolayısıyla enflasyonu düşürmeye ve üretimi artırmaya yönelik. Yarısı da emekli kardeşlerimizin durumunu iyileştirmeye yönelik. Yeni vergi getirmeyeceğiz, vergi oranlarını artırmayacağız ama bazı istisna ve imtiyazlara son vereceğiz."