Esnafa ucuz ev

TESK Başkanı Palandöken TOKİ'nin esnafa kira öder gibi uygun taksitlerle ev yapacağını belirterek, 'Evsiz esnaf kalmayacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2015 Güncelleme 12 Ekim 2015, 00:00
Esnafa ucuz ev

İÇİNDEKİLER

Kirada oturan esnafa ev müjdesi geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Evsiz esnaf kalmayacak. Ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak" dedi. Kendi mütevazi dükkanında ekmeğini çıkarmak için el emeğini göz nurunu döken ama bir ev alamayan esnaf ve sanatkarı TOKİ'nin ev sahibi yapacağını belirten Palandöken, böylece esnafın geleceğinin garanti altına alınacağını söyledi.

SIRA ÇIRAKLARDA
TOKİ Başkanlığı'nın yeni projelerinde yaptıkları dükkanların esnafın da kiralayabileceği ölçekte olduğunu söyleyen Palandöken, şöyle devam etti: "TOKİ hedeflediği konut sayısını artıracak. 5 yıl içinde evsiz esnaf ve sanatkar kalmayacak. Bunun için TOKİ ile protokol yapacağız. Kira öder gibi rahatlıkla ödemesini yapabileceği, uzun taksitlerle ev alacak. Esnaf kendi dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularını; internet sayfamızdan ve tüm illerimizde esnaf ve sanatkar odaları birliklerimizden yapabilecek. Bu konuda detaylı bilgileri de esnafımıza genelgeyle duyuracağız. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır"