Aralık müjdesi

Seçimden sonra emekliye 100 lira seyyanen zam yapılacak. SGDP kalkınca çalışan emekliye %10'luk artış gelecek. Asgari ücret 1.300 lira olunca hem işçinin hem de işsizin maaşı artacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2015 Güncelleme 11 Ekim 2015, 01:26
Aralık müjdesi

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin emeklilere ve işçilere verdiği zam müjdelerinin Aralık ayı ile birlikte devreye girmesi bekleniyor. Seçimlerden sonra zam yasası ilk çıkartılan yasalardan birisi olacak. Böylece milyonlarca emekli yıllık bin 200 TL tutan zamlarının ilk bölümünü maaşlarında görecek. Bu arada SGDP'nin kaldırılmasıyla birlikte çalışan emekliler için de yüzde 10'luk kesinti ortadan kalkacak ve bu maaşlara yansıyacak. Aralık ayında toplanacak asgari ücret komisyonunda bin 300 liralık yeni ücretin belirlenmesiyle işçilere de 300 liralık bir artış sağlanmış olacak. Asgari ücrete göre belirlenen işsizlik ödeneği de aynı oranda artacağı için işsizler de bu artıştan faydalanacak. Aralık ayında yapılacak zamlar şöyle:

EMEKLİLERE ÇİFTE ARTIŞ
1 Kasım sonrası için yol haritasını açıklayan AK Parti, emeklilere seyyanen zam sözü verdi. Seçimlerinden hemen sonra çıkartılacak yasa ile tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, rutin artışların yanı sıra 100 lira zam verilecek. Sayıları 8.9 milyon olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamı bu düzenlemeden yararlanacak. Hükümet, Temmuz ayında maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra seyyanen zam vermişti. Enflasyon artışı uygulandıktan sonra, maaşı bin lira ve altında olanlara 100 lira zam yansıtılmıştı. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanmıştı. Bu düzenleme sayesinde 5 milyon 125 bin emekli ekstra zam almış oldu. Bunların 3.3 milyonu da aylık 100, yıllık bin 200 lira gelir artışı sağladı.

2 BİN 400 LİRA ALAN OLACAK

Şimdi çıkarılacak yeni yasa ile SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin tamamı ayda 100, yılda bin 200 lira gelir artışına kavuşacak. Temmuz'da seyyanen zam verilen 5.1 milyon emekli ikinci kez artış almış olacak. Bunların 3.3 milyonunun da gelirindeki artış, yıllık 2 bin 400 liraya ulaşacak. Söz konusu zamların Aralık ayında ödenmesi bekleniyor. Aynı şekilde Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması ile de çalışan emekliler ekstradan yüzde 10 artış yaşayacak ve maaşlarını tam almaya başlayacak.