Dava açan parasını alır

2008- 2014 arasında Volkswagen, Audi, Seat ve Skoda marka araba alanlar dikkat. 'Hileyle gizlenmiş ayıp' gerekçesiyle açılan dava sonunda ya aracınız değiştirilecek, ya da parası iade edielcek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2015 Güncelleme 04 Ekim 2015, 00:00
Dava açan parasını alır

İÇİNDEKİLER

Volkswagen ve şirkete ait diğer otomobil markalarında ortaya çıkan emisyon skandalı bütün dünyaya yayıldı. Birçok ülke arabaların satışını durdururken birçok ülkede de soruşturmalar başladı. Türkiye'de de en çok satılan araçların başında gelen Volkswagen ile ilgili incelemeler sürüyor. Bu arada arabaların değeri düşerken tüketiciler için de yeni bir imkan doğdu. Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Atak, Volkswagen (VW) ile aynı ayıplı dizel motorları kullanan ve EURO 5 emisyonu kategorisinde 2008 ile 2014 yılları arasında üretilen Audi, Seat, Skoda araç sahiplerinin, araçların "bedellerinin iadesi", "ayıpsız misliyle değiştirilmesi" gibi davaları açabileceğini belirtti.

ZAMAN AŞIMI YOK
Atak, "Dava için tüketici hukukuna göre 'hileyle gizlenmiş ayıp' kapsamında zaman aşımı olmadığını anımsatmakta yarar görüyoruz. Vatandaşlarımız istedikleri zaman bu araçların 'bedellerinin iadesi', 'ayıpsız misliyle değiştirilmesi' gibi davaları açabilecek" dedi. Atak, Federasyonun, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile verilen "bir seri ayıplı malın toplatılması davası açma" yetkisini kullanacağını da söyledi.