Emeklilere çifte zam

Hükümet, yaptığı 100 liralık seyyanen zammı almayan emekli kalmaması için düğmeye bastı. Bu artışı Temmuz'da cebine koyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bir kez daha zam alacağı konuşuluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2015 Güncelleme 02 Ekim 2015, 01:20
Emeklilere çifte zam

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekliye ekstra zam için düğmeye basıldı. Hükümet, bu yıl hayata geçirdiği 100 liralık seyyanen zamdan yararlanmayan emekli kalmaması için düğmeye bastı. Hatta bu zammı geçtiğimiz Temmuz ayında cebine koyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, aynı imkandan bir kez daha yararlanabileceği konuşuluyor.

MEMURDA ALDI
Maaşlardaki rutin artışlara ek olarak yapılan seyyanen zam, ilk olarak Temmuz'da hayata geçirildi. Temmuz'da, enflasyon artışına ilave olarak, maaşı bin lira ve altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam verildi. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlandı. Ardından, geçtiğimiz ay maaşına bakılmaksızın tüm memur emeklilerine 100 lira civarında artış yansıtıldı. Şimdi de 100 liralık zamdan yararlanmayan emeklilere bu imkanın verilmesi planlanıyor. Seyyanen zammı almayan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de 100 liralık artışın verilmesi için hazırlıklar yapılıyor. Hatta bu ekstra zammı Temmuz ayında cebine koyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aynı imkandan bir kez daha yararlandırılabileceği konuşuluyor. Böylece tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam verilecek. Temmuz'da 100 liralık seyyanen zamdan yararlananlar, ikinci kez bu artışı alabilecek.

2 FORMÜL VAR
Zammın ne zaman yansıtılacağı konusunda da 2 farklı formül dile getiriliyor. İlk formüle göre; seyyanen zam, yasa çıkarılır çıkarılmaz emeklilerin maaşına yansıtılacak. Diğerine göre ise, seyyanen zam Ocak'ta yürürlüğe girecek. Zammın detayları, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklamasıyla belli olacak.