Zamda 2 formül

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek seyyanen zamda 2 formül gündemde. Ya yasa çıkarılır çıkarılmaz ödeme yapılacak ya da Ocak'taki enflasyon farkına eklenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2015 Güncelleme 18 Eylül 2015, 01:45
Zamda 2 formül

İÇİNDEKİLER

100 liralık seyyanen zam müjdesinin yankıları sürüyor. Gözler detayları açıklayacak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çevrilirken; yasa çıkartılarak verilecek zammın maaşlara yansıtılmasında 2 formül gündemde... SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesini Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurmuştu. Yılmaz, bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100'e tamamlama, bin 100'ün üstündekileri de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmek istediklerini söylemişti. 100 liralık seyyanen zammın hayata geçirilebilmesi için yasa çıkarılması gerekiyor. Seçimlerin ardından Meclis çalışmaya başladıktan sonra ilk yapılacak yasal düzenlemelerden biri bu olacak. Zammın maaşlara yansıyacağı tarih konusunda da 2 formül konuşuluyor.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR
İlk formüle göre; seyyanen zam, yasa çıkarılıp Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz maaşlara yansıtılacak. Bunun ardından Ocak ayında tüm SSK ve Bağ- Kur emeklileri, rutin enflasyon zamlarını alacak. Diğer formüle göre; Cevdet Yılmaz'ın duyurduğu zam, Ocak ayında yürürlüğe girecek. Hem enflasyon artışı hem de seyyanen zam aynı anda uygulanacak. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon kadar zam yapılacak. Buna ek olarak seyyanen zam da ödenecek.

EMEKLİ İÇİN YENİ MÜJDE
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere maaş artışına ilişkin, "TBMM çalışıyor olsa bu düzenlemeler şimdi yapılırdı. Yeni TBMM'yi bekleyerek, bu düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Buradaki temel perspektifimiz artışlardan faydalanamayan kesimleri faydalandırmak" dedi. Emekli kesimin kendileri için büyük önem taşıdığını anlatan Yılmaz, "Emeklilere dönük her türlü çalışmaya dikkatle bakıyoruz. Sadece maaş artışı değil. Emeklimizin ev sahibi olması ve başka mekanizmalar konusunda ne yapabileceksek, bu konularda çalışıyoruz" dedi.

BEYANNAMEYİ BEKLEYİN
AK Parti'nin başta emekliler, gençler ve kadınlara yönelik olmak üzere önemli müjdeler içeren seçim beyannamesi merakla bekleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında, seçim beyannamesinde yer aldığı konuşulan bazı vaatlerin sorulması üzerine, aday tanıtım toplantısında veya başka bir vesileyle en kısa zamanda seçim beyannamesini açıklayacaklarını söyledi.