Kayıtta senede dikkat

Dershanelerin kalkmasıyla ortaya çıkan temel lise etüt merkezi gibi yerlere kayıt yaptırırken dikkat! Özellikle merdiven altı merkezlerde senetle paralarınız çalınabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 01:33
Kayıtta senede dikkat

İÇİNDEKİLER

Dershanelerin kalkmasıyla birlikte veliler alternetif kanallara yönelmeye başladı. Velileri uyaran Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Başkanı Ahmet Akça, mevzuatın öngördüğü kurumlara dönüşmek istemeyen dershanelerin "merdiven altı" olacağını belirterek, "Bu anlamda biz dernek olarak, olası şekilde ders kursları, ders çalıştırma merkezleri, eğitim danışmanlığı merkezleri, büroları gibi ne kadar Bakanlıktan izinsiz ruhsatsız kurum varsa bunların takipçisi olacağız. Çünkü bu konu, istismara çok açık " diye konuştu.

EĞİTİM YARIDA KALIR
MEB'den onay almamış eğitim kurumlarına kayıt yaptırıp senet imzalayan velilere de uyarılarda bulunan Akça, "Eğitimleri yarıda kalabilir. Örneğin '500 saat ders verilecek' denilir ancak bunun karşılığı verilmeyebilir. Verdikleri senet de resmi bir kurumla mutabakat olmadığı için adi borçlanma üzerinden bu senetler yapılabilir. Sanki borç para alan velilerin, borcuna karşılık gibi bu senetleri ödemeleri gerekebilir. Senette eğitimin karşılığı diye yazılmıyor. O yüzden kurs, burada hizmet veremese bile veliden bu parayı tahsil edebilir" dedi.