Altın düğünleri vurdu

Düğün hediyeleri altındaki yükselişle değişti. Takı yerine para ya da ev eşyası tercih edilmeye başlanırken; çeyrek görünümlü 66 liralık altın da gözde oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 01:26
Altın düğünleri vurdu

İÇİNDEKİLER

Yılbaşında 148 liradan alıcı bulan çeyrek altının fiyatı 175.5 liraya kadar yükseldi. Aynı dönemde gram altının fiyatı ise 88.9 lira seviyelerinden 106.60 liraya çıktı. Altın fiyatlarındaki yükseliş, düğünleri de etkiledi.

DÜŞÜK GRAMLI ALINIYOR
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altın fiyatlarının hızla yükseldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Öyle ki; biz bile altının bu denli çıkacağını hesaplayamamıştık. Şehirde yaşayanlar, düğünlerde sevdiklerine altın takmak yerine para ya da ev eşyası almayı tercih etmeye başladı. Altın alanlar da 14 ayar ya da gramı düşük olanları tercih ediyor." Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de, fiyatlarda ciddi bir artış olduğu için vatandaşın çeyrek altın görünümlü 22 ayar 1 gramlık altınlara yöneldiğini aktardı. Bu altının büyüklüğünün aynı çeyrek altın gibi olduğunu söyleyen Memiş, "Fiyatı 65 lira. 22 ayar olan 'hediyelik çeyrek' de bu yıl talep gördü. Parası yetişmeyen 65 liralık bu altından alıyor" dedi.