Pompaya gözaltı

Petroldeki düşüş pompaya az yansıyınca, inceleme başlatıldı. Kâr marjı izlenirken; benzin ve motorini aynı fiyattan satan firmalar mercek altına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2015 Güncelleme 29 Ağustos 2015, 01:41
Pompaya gözaltı

İÇİNDEKİLER

Uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüşün yurt içinde pompaya kuruş kuruş yansıması üzerine akaryakıt firmaları mercek altına alındı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dağıtım şirketlerinin kâr marjını anlık izlemeye alırken; Rekabet Kurulu da 'ortak fiyat' konusunda inceleme başlattı. Kurul, firmaların benzin ve motorinde serbest piyasa olmasına karşın kuruşu kuruşuna aynı fiyattan satmalarını takip ederken, ihlal tespit ederse cezai yaptırım uygulayacak. Dünya petrol fiyatlarındaki düşüşe karşın akaryakıt fiyatlarında indirim az olurken, tüketicinin mağdur olmaması için harekete geçildi. Rekabet Kurulu, akaryakıt sektöründeki gelişmelerin takibi ve teknik düzeyde olmak üzere EPDK ile bir protokol imzaladı. Çalışmalar teknik düzeyde yürütülüyor.

CEZA GELEBİLİR
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'
ndan edinilen bilgiye göre; Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edildiğinin tespiti halinde cezai yaptırım uygulanacak. Dağıtım şirketleri ve bayilerin ortak fiyat belirlediğine yönelik şikayetler sonrasında Kurul, 2012'de de ön araştırma açılması kararı almıştı.

Hazal ATEŞ