Gıdada üretici ve tüketici fiyatları arasındaki uçurum bir türlü kapanmıyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarladan markete gelene kadar fiyatın kuru incir ve maydanozda
5.7, salatalıkta
4.7, karpuzda
4.5, sivri biber ve patlıcanda
3.9, domateste
3.7 kat arttığını kaydetti. Gıda tüketiminin arttığı
Ramazan'da, fiyatların spekülatif yönde yükseltilmesini önlemek için çalıştıklarını aktaran
Bayraktar, 10-30 Haziran tarihleri arasındaki fiyat hareketliliklerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Marketlerde 5 üründe fiyat değişimi görülmezken, 13 üründe azalma,
17 üründe ise fiyat artışı oldu. Markette en fazla fiyat artışı
yüzde 57.79 ile sivri biberde görüldü. Sivri biberdeki fiyat artışını
yüzde 25.04 ile limon,
yüzde 16.80 ile patlıcan,
yüzde 15.60 ile yeşil fasulye,
yüzde 12.64 ile yeşil soğan takip etti."