Avrupalı karpuzun küçüğünü arıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 00:00
Avrupalı karpuzun küçüğünü arıyor

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE'de yıllık üretilen 6 milyon ton karpuzun yüzde 5'nin ihraç edildiğini anlatan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu rakamın artırılması gerektiğini kaydetti. Avrupalı'nın 3-5 kilogramlık küçük boyutta karpuz tercih ettiğini söyleyen Doğan, "İhracatın artırılması için küçük boyutlu karpuz üretilmeliyiz" dedi. Doğan, Türkiye'de 8-15 kilogram ağırlığında karpuz üretildiği için tüketimde sıkıntı yaşandığını belirtti.