İstanbul-İzmir 3.5 saat

İzmir Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz. Yüzde 40'ı biten proje, yıl sonunda açılacak. İzmir-İstanbul arası 3.5 saate inecek. Proje yılda 650 milyon dolar kazandıracak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2015 Güncelleme 29 Mayıs 2015, 01:49
İstanbul-İzmir 3.5 saat

İÇİNDEKİLER

İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü giriş viyadükleri tamamlandı. Şu anda 5 bin 520 personelin aralıksız çalıştığı dev proje tamamlandığında İstanbul-İzmir arası 3.5 saatte inecek. Köprünün yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Projenin en önemli ayaklarından biri olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. Temmuz 2014'te inşa edilmeye başlanan köprü kulelerinin imalatı tamamlandı. Öte yandan Gebze tarafındaki 253 metre uzunluğundaki Kuzey Yaklaşım Viyadüğü de tamamlandı. Yalova tarafında bulunan bin 380 metre uzunluğundaki yaklaşım viyadüğünün ise 260 metrelik son parçası da yerine yerleştirilmek üzere.

RİZE'DE DENİZ ÜSTÜNE YENİ ŞEHİR
Çevre Bakanlığı, Rize Belediyesi öncülüğünde projelendirilen 'Büyük Rize Projesi'nin yapımı için öngörülen 3 bin dönümlük deniz alanın doldurulmasına onay verdi. Projenin 1. etabında, cami-külliye, kütüphane, müze, çay çarşısı, stadyum, teleferik ve üniversite olacak. 2. etapta ise 3 bin dönümü kapsayan deniz alanı doldurulacak.