İşçi mankeni yendi

Otomotivdeki iş durdurmalar Autoshow'a damga vurdu. Bu kez mankenler değil işçiler konuşuldu. Bakan Işık, 'İşçi haksız değil. Ama üretim sürerken çözüm bulunsun' derken, Oyak temsilcisi eylemin Çin'i etkilediğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2015 Güncelleme 22 Mayıs 2015, 00:00
İşçi mankeni yendi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Autoshow 2015, otomotiv sanayinde 7 gündür devam eden iş bırakma eylemlerinin gölgesinde açıldı. Yaklaşık 2.5 yıl aradan sonra düzenlenen fuara eylemler damga vururken, yeni modellerin yanında işçiler de gündem oldu.

YATIRIMI KESERİZ TEHTİDİ
Fuarın açılışını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İşçi kardeşlerimizin tepkilerini haksız görmüyoruz. Ama bunun üretimi aksatmama sını istiyoruz. Üretim devam ederken talepler işverenlerce değerlendirilmeli ve bunun sonucunda bir noktaya gelinmeli" dedi. Oyak Otomotiv Grubu Başkanı Celal Çağlar, Türkiye'den ürün tedariğinin durması nedeniyle Fransa'dan Çin'e kadar Renault fabrikalarında üretimin aksadığını belirtti. Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler de, "Böyle bir durum devam ederse, uzun vadeli yatırım planlarımızı gözden geçirebiliriz. Çünkü bu bir tehdit" şeklinde konuştu.