Ekonomi gazlayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2015 Güncelleme 05 Mayıs 2015, 02:13
Ekonomi gazlayacak

İÇİNDEKİLER

Ekonomistler, yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye'de ekonominin canlanacağını açıkladı. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte potansiyelinin altında bir performans sergilese de, ekonomistler yılın ikinci çeyreğinden itibaren iktisadi faaliyette canlanma görüleceğini, ekonominin sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme patikasına doğru ilerleyeceğini kaydediyor.

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz: "Bu yıl büyümenin geçen seneye göre daha iyi olabileceğine yönelik sinyaller var. Konut satışlarındaki toparlanma ve ipotekli konut kredilerine yönelik talebin artmasının yanı sıra otomotiv sektöründeki canlılık, iktisadi faaliyette canlılığın devam ettiğini gösteriyor."

Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer: "Yılın ilk çeyreğinde ekonominin yüzde 1.5 civarında ılımlı bir şekilde büyümeyi başardığını tahmin ediyoruz. 2015'te Türkiye ekonomisinin süregelen onca zorluğa rağmen yüzde 3.4 büyümesini bekliyoruz. Açıklanan yapısal reformlar ve yatırımcı algısını yönetmeye yönelik çabalarla, Türkiye ekonomisi sürdürülebilir ve daha yüksek bir büyüme patikasına doğru ilerleyecek."