BekliyoRUS

Rusya'daki kriz ülkemize gelen turist sayısını vurdu. Hükümet uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği verdi. Turist sayısındaki düşüş frenlendi. Bu ay için rezervasyonlar arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2015 Güncelleme 05 Mayıs 2015, 00:00
BekliyoRUS

İÇİNDEKİLER

Hükümetin, Rus turist sayısındaki azalmayı frenlemek için verdiği teşvikler, etkisini gösterdi. Nisan ve Mayıs ayları için geçerli olan, tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği meyvelerini verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in turizme destek paketi olarak açıkladıkları uygulama ile ekonomik krizdeki Rusya'dan ülkemize gelen turist sayısındaki düşüş bir miktar durdu. Bu ay da devam edecek olan yakıt desteği uygulaması ile ülkemize gelen Rus turist sayısının artışa geçmesi bekleniyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) de konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Araştırmada, Rusya'da kriz diye tabir edilen mevcut durumun ekonomik ve siyasi açıdan istikrarlı bir dengeye giden sürecin başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

EN GÖZDE ŞEHİR ANTALYA
Araştırmaya göre, Rusya'dan Türkiye'ye geçen yıl gelen 4 milyon 479 bin turistten 3 milyon 489 bininin Antalya'yı tercih ettiği, kentin bu ülke ziyaretçilerinden aldığı payın yüzde 77.9 olduğu ifade edildi. AKTOB'un araştırmasında, şu değerlendirme yapıldı: "Rusya'da yaşanan düşüşün yalnızca Türkiye ile sınırlı olmadığı dikkate alınmalıdır. 20 yılın son 10 yılında oluşan köpük, şirket iflasları da hesap edildiğinde kriz diye tabir edilen durumun aslında istikrarlı bir dengeye giden sürecin başlangıcı olarak kabul edilmesi, iktisadi ve siyasi olarak daha tutarlı görünmektedir."

İKİ YILI ETKİLEYEN KRİZ

Araştırmada, Rusya'da yurt dışına seyahat talebinin dolar-ruble paritesindeki değişimlerden net biçimde etkilendiğine dikkat çekildi. Kurdaki kayıpların etkisinin anlatıldığı araştırmada, Rusya'nın 2014 yılı başından bu yana yaşadığı ekonomik ve siyasi krizlerin 2015 ve 2016 yılları için önemli sonuçlar üreteceği ifade edildi.