'Limuzin'ler geliyor

Kırmızı et ihtiyacını çözmek için Uruguay'dan 100 bin besilik hayvanın gelmesi için işlemler bitti. Aralarında Limuzin cinsi büyükbaşların da olduğu hayvanların 10 binlik ilk partisi 15 Mayıs'ta Türkiye'ye ulaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2015 Güncelleme 03 Mayıs 2015, 00:37
’Limuzin’ler geliyor

İÇİNDEKİLER

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) uzun süredir yaptığı planlama sonunda kırmızı et ihtiyacının karşılanması amacıyla Uruguay'dan 100 bin besilik hayvanın gelmesi için süreç tamamlandı. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'nin Genel Başkanı Bülent Tunç, içlerinde Angus, Limuzin, Şarole gibi ırkların bulunduğu 10 bin besilik ilk partinin yola çıktığını belirtti. Bülent Tunç, ESK ile Uruguay'dan hayvan tedarikine ilişkin yaptıkları protokolün küçük üreticiyi kollayan bir yapıda olduğuna dikkat çekti.

KOYUN ETİ KAMPANYASI

Tunç, "Hayvan tedarik süreci en ince detayına kadar ESK tarafından ay ay planlandı. İlk partiyi 97 küçük ve orta ölçekli üretici adına getiriyoruz. Üreticiler gidip hayvanları kendisi seçti. Hem piyasa dengelenecek hem de küçük üretici korunup, desteklenecek" dedi. Kırmızı et üreticileri olarak koyun eti tüketimine yönelik de ciddi bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Tunç, Türkiye'de küçükbaş eti tüketiminin arttırılması gerektiğini ifade etti.

EN ORGANİK ET

Tunç, "Dana diye ısrar edilmesini anlayamıyoruz. Binlerce dönüm meramız var. Koyun fazlalığımız da var. Koyun eti sağlık açısından da çok önemli. Tamamen otla beslenen organik et" dedi.

ANGUŞLAR YOLA ÇIKTI

Yurt dışından gelecek besilik hayvanlar üreticilere dağıtılacak. Bu şekilde piyasada oluşturulmaya çalışılan spekülasyonların da önüne geçilecek. Yetkililer, üreticilerin gidip alacakları hayvanları kendilerinin seçtiklerini ve sistemin üreticiyi koruyacağını söyledi.

Burcu ÇALIK