İki yüzlü baron

Yahudi Rothschild Ailesi'nin gazetesi FT, HSBC'nin Türkiye'den çıkacağını ortaya attı. Aynı ailenin bankası olan HSBC ise 'Hayır çıkma yok spekülasyon' dedi. Baronun oyunu ortaya çıktı. Paralel medya 'sermaye kaçıyor' algısı için yalanı yaymaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2015 Güncelleme 19 Nisan 2015, 02:30
İki yüzlü baron

İÇİNDEKİLER

Seçimler yaklaşırken her türlü oyunu oynayan baronlar ve yerli işbirlikçileri bu kez fena yakalandı. Oynadıkları oyun ortaya çıktı. Ekonomiyi kötü gösterme gayreti içinde olup hep duvara toslayan paralel örgütün medyası bir süredir 'yabancı sermaye kaçıyor' algısını yaymak için HSBC'nin Türkiye'den çıkacağı iddiasını ortaya atmıştı. Herhangi bir kaynağı olmayan haberleri sayfalarına taşıyan paralel medyaya hem HSBC'nin genel merkezinden hem de sektör temsilcilerinden yalanlama gelmesine rağmen bu plan devam ettirildi. İçeride sürdürülen bu algı operasyonuna dışardaki baronlar da destek vermeye başladı. Yahudi Rothschild Ailesi'nin kontrolündeki Financial Times (FT) yine kaynağı olmayan bir haber yayınlayarak HSBC'nin Türkiye'de perakende bankacılığından çıkacağını yazdı. Haber isimsiz bir 'bankacı'ya dayandırılırken, bankanın alıcılarla görüştüğü ortaya atıldı. Bu haberlerin bir algı operasyonu olduğu çok geçmeden ortaya çıktı. Çünkü haberi yazan FT'nin sahibi Rothschild Ailesi aynı zamanda habere konu olan HSBC'nin de kontrolünü elinde tutuyor. HSBC'nin Londra'daki genel merkezi ve Türkiye ofisi yaptığı açıklamada bu iddiaların spekülasyon olduğunu duyurdu. Yani aynı baronun gazetesi 'Türkiye'den çıkıyor' derken, bankası 'hayır çıkmıyoruz' açıklaması yaptı.

OYUNU YAZDIK
Gazeteniz Takvim önceki gün manşetten verdiği haberde küresel baronların Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu yönde saldırıya geçtiklerini belgeleriyle ortaya koymuştu. Bu oyunun aktörleri Rothschild Ailesi'nin sahibi olduğu The Ekonomist, Financial Times ve HSBC olarak karşımıza çıktı.



İÇERİDEKİ İŞBİRLİKÇİLER

Asıl ilginç olan ise Türkiye'ye yapılan bu saldırılara içerideki işbirlikçilerin kayıtsız şartsız destek olması. Başta paralel örgütün gazeteleri olmak üzere işbirlikçiler ekonomiyi kötü göstermek için her fırsatı değerlendirerek, yalan haberlerle aynı algıya hizmet etmeye başladı.

DUVARA TOSLUYORLAR

Gezi Parkı olaylarıyla başlayıp 17-25 Aralık darbe girişimiyle devam eden bu saldırıların asıl hedefi Türkiye ekonomisi. Mega projeleri de hedef alan bu baronlar ve işbirlikçileri her defasında duvara toslamaya devam ediyor. Türkiye dünyanın kıskandığı projeleri bir bir hayata geçirirken, ekonomik verileri de küresel krizlere rağmen hep olumlu çıkıyor. Türkiye 21 çeyrektir büyümesini sürdürüyor.

YÜZDE 5 BİLE DEĞİL

Sektör temsilcileri iddiaları yalanlarken, bankacılıkta söylenilen çıkışlar olsa bile bunun sektörü de ekonomiyi de etkilemeyeceğini açıklıyor. 'Çıkacak' denilen bankaların Türkiye'deki büyüklüklerinin sektörün yüzde 5'ini bile bulmadığını belirtiliyor.