Emekliye zam

Maaşı bin liranın altındaki emeklilere 100 lira zam yapılacak. Bin-Bin 100 lira arası maaşlar 1.100 lira olacak .Çalışan emeklilerin maaşından yapılan destek primi kesintisi yüzde 15'ten 10'a çekilecek, maaşlar artacak 65 yaş aylığı alanların ücretleri 145 liradan 200 liraya çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 03:48
Emekliye zam

İÇİNDEKİLER

Hükümetten,2'si emeklilere olmak üzere 3 müjde geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında, emeklilere, 65 yaş aylığı alanlara zam getiren düzenlemeleri açıkladı. Her grup toplantısında müjde verdiğini belirten Davutoğlu, bu toplantıda da müjde paylaşmak istediğini kaydetti. Müjdenin emeklilerle ilgili olduğunu söyleyen Davutoğlu, bunları şöyle sıraladı: ? Temmuz ayında emeklilere rutin olarak TÜFE oranında zam yapılacak. Bu artıştan sonra maaşı bin liranın altında kalan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine seyannen 100 lira zam yapacağız. Yine maaşı bin lira ila bin 100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da bin 100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. Bin 20-30 lira maaşı varsa, o da bin 100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek. Bu artıştan emeklilerin yaklaşık yüzde 60'i istifade etmiş olacak.



KESİNTİ AZALIYOR ?
Ticari faaliyette bulunan emeklilerimizden ayda yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu, bunu da yüzde 10'a indiriyoruz. 628 binden fazla emeklimizin yararlanacağı bu düzenlemeyle emeklililerin aylıklarına ortalama en az 50 lira ayrıca bir artış sağlanacak. ? Şu an ülkemizde 571 bin vatandaşımız aylık 145 lira 65 yaşlılık aylığı alıyor. Biz iktidara geldiğimizde bu 20-25 liraydı, şimdi 145 lira. Bu 145 liralık aylığı, 200 liraya çıkarıyoruz. Başbakan Davutoğlu, bu adımların bütçe dengelerini zorlayan adımlar olmadığını belirterek, "Popülizme düşmedik, düşmeyeceğiz" dedi.

İSTİHDAM AÇIKLANIYOR
İlgili bakanlarla son şeklini verdikleri üretim ve istihdamı artırarak reel sektörü büyütmeye dönük çalışmaları bugün kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Davutoğlu, "Türkiye bir daha IMF'e borçlu ülke haline getirilemeyecek. Türkiye bir daha Anayasası Meclis dışında yazılmış ülke haline gelmeyecek. Türkiye'yi, 2023'e yine AK Parti kadroları taşıyacak" dedi.

'NOTERE DEĞİL MİLLETE GİTTİK'

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun noterden de onaylattığı emekliye yılda iki maaş ikramiye sözünü de eleştirerek, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanat kurmaya çalışıyor. Kendi dağıttığı, bozduğu SSK dengelerini AK Parti derleyip toparladı. Şimdi onun üzerinden emeklilerimizi tahrik etmeye çalışıyor. İşte onun hayali... Buradan emeklilerimize sesleniyorum; bu hayallere kapılmayın. Geçmişini bildiği için noterden kağıt alıp getiriyor. Biz hiç notere gitmedik, biz sadece millete gittik. Bizim noterimiz de millettir."