İşsizliğin çaresi büyüme

Anadolu Grubu Başkanı Özilhan, işsizliğin büyüyen Türkiye ile önlenebileceğini belirterek, 'İşsizlikle mücadele için en az yüzde 7 büyüme gerekli' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2015 Güncelleme 31 Mart 2015, 00:00
İşsizliğin çaresi büyüme

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de yüksek faizin üretim ve büyümeyi önlediği tartışmaları sürerken işsizlik için bir öneri de Tuncay Özilhan'dan geldi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, Türkiye'nin işsizlik sorununu çözmek için yüzde 7'lerde büyümesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin büyüme hızının bilerek yavaşlatıldığını belirten Özilhan, "Türkiye yüzde 7'lerde büyürse işsizliği çözer. Aşağıda olursa işsizlik sorun olarak durur. Cari açık ve tasarruf gibi yapısal sorunların da çözülmesi gerekir" dedi.

İSTİKRARLI HÜKÜMET

Türkiye'nin istikrarlı bir hükümet ile büyüme trendine gireceğini kaydeden Özilhan, "Seçimlerden sonra belli bir istikrar oluşmasını işadamları olarak bekliyoruz. Ekonomi yönetiminin de bir çatı altında yönetilmesi gerekiyor" diye konuştu.

3 YILDA 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek 2014 yılı sonuçlarını, faaliyet gösterdiği bölgelerdeki hedef ve projelerini paylaştı. Anadolu Grubu ve Coca- Cola İçecek Başkanı Tuncay Özilhan, 3 yılda faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda yaklaşık 1 milyar dolar tutarında yatırım yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz 10 yılda 10 ülkede yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptıklarına işaret eden Özilhan, Anadolu Grubu olarak meşrubat sektöründe 90'ların ikinci yarısında faaliyet göstermeye başladıklarını belirtti. Özilhan, elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını kaydederek, "Arkasında güçlü bir beşeri sermaye ve liderlik var. Şirketimizin Türkiye merkezinde yetişen yöneticilerimiz diğer operasyonlarımıza liderlik ediyor" dedi. Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır ise şirketin son 10 yılda hacmini 4, cirosunu da 6 katına çıkardığını ifade ederek, "Ürettiğimiz her 1 liralık Coca Cola, Türkiye'de 6.8 liralık ekonomi oluşturuyor. 145 bin çiftçiye katkı sağlıyoruz" dedi.