Çözüm intibak

CHP'nin '2 maaş ikramiye' vaadine Türkiye Emekliler Derneği'nden tepki geldi: Siyasi polemik yapılmasın. Kalıcı çözüm intibak olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2015 Güncelleme 28 Mart 2015, 02:09
Çözüm intibak

İÇİNDEKİLER

Emeklilere yılda 2 ikramiye ödenmesi vaadinde bulunan CHP'nin bu teklifiyle başlayan tartışmalar sürüyor. Kaynağı olmayan, hem ekonomistler, hem de emekliler tarafından 'ayağı yere basmayan' bir öneri olarak nitelendirilen bu teklife emekliler inanmadı. Emekliler, "Biz gerçekçi vaatler bekliyoruz" dedi.

'DENGE BOZULMASIN'

Bu arada vaatle ilgili Türkiye Emekliler Derneği'nden de (TÜED) tepki geldi. TÜED Başkanı Kazım Ergün, "Bu konunun siyasi polemik haline getirilmesini doğru bulmamaktayız. Emeklilerimiz tüm siyasilerimizden öncelikli olarak intibak sorunumuzun çözümünü beklemektedir" açıklaması yaptı. Emeklilerin geçmişte yaşanan sıkıntıları bir daha yaşamak istemediğini ve ekonomik krizlerin faturasını ödeyen kesim olmak istemediğini belirten Ergün, ikramiye vaadiyle ilgili "Geçmişte birçok kez gördüğümüz gibi bozulan ekonomik dengelerin faturasının bizlere ödetilmemesi gerekir" dedi.

'İNTİBAK RAHATLATIR'

Emeklileri rahatlatacak ivedi ve kalıcı tedbirlerin bir an önce tüm parlamentonun oy birliği ile yasal güvenceye kavuşturulmasının en büyük beklentileri olduğunu dile getiren Ergün, şöyle devam etti: "Emeklimizi gerçek anlamda rahatlatacak kalıcı çözüm ise yıllardır her fırsatta dile getirdiğimiz ve halen hukuki süreçlerini işlettiğimiz intibak davamızdır. Emekli öncelikle bunun çözülmesini parlamentomuzdan, tüm siyasi liderlerimizden ve en başta da hükümetimizden beklemektedir."