Türkiye 4G hızına geçiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 01:55
Türkiye 4G hızına geçiyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye, mobil iletişimde iletişim hızını en az 10 kat artıracak olan 4. nesil (4G) teknolojisini yıl sonunda kullanmaya başlayacak. 4G ihalesi Mayıs ayında yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 4G süreciyle ilgili yol haritasını dün açıkladı. 4G sürecinin başlatılmasıyla sektöre dördüncü bir operatörün daha geleceğini belirten Elvan, "4'üncü operatör sadece 2600 frekans bandı için olabilecek ve diğer operatör yükümlülükleri olmayacak" dedi. 4G hizmetinin 2015 yılı sonuna kadar tüketicinin hizmetine sunulacağını kaydeden Elvan, kullanım ücretinin ise 'uygun' olacağını söyledi. 'Mobil iletişimde yeni ulaşım kanalları açıyoruz' diye konuşan Elvan, "4G, tüm il ve ilçe merkezleri dahil olmak üzere, otoyollar, karayolları ve hızlı tren hatlarını kapsayacak. 3G'ye göre en az 10 kattan daha hızlı bir veri akışına sahip olacak 4G'nin ihale süreci başladı" ifadesini kullandı.

YARIŞ BAŞLADI
Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz :
4G için uzun zamandır yatırım yapıyorduk. Tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. İhale bugün bile yapılsa, şartname koşullarını yerine getirebilecek noktadayız. İhalenin ardından Turkcell ekipleri hız kesmeden derhal sahaya inerek hayatı 4G hızına çıkarmak için arı gibi çalışacak. Yarış yeniden başlıyor. Daha önce 3G'de olduğu gibi 4G'de de, en üstün kapasiteli lisansa talibiz. Yatırım bütçemizi ve gelecek vizyonumuzu bu öngörüyle planlamış durumdayız.
Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt:
30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G teknolojisinin de hayata geçmesinde önemli bir rol üstlenen grubumuz, halihazırda 18 ülkede 4G hizmeti sunuyor. 1.5 yıl önce Dijital Dönüşüm Hareketi'ni ilan ettiğimizde ana odaklarımızdan biri de Türkiye'nin 4G'ye geçişinin sağlanması idi. 4G'ye hazırlık çalışmalarımıza hız verdik ve altyapımızı 4G uyumlu hale getirdik. Lisans verilmeye başlandığında 4G'ye geçmeye ve en ileri 4G teknolojisini sunmaya hazırız. Tüketiciye en kaliteli hizmeti sunmamızı sağlayacak en uygun frekansa talibiz.

Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan:
Türk Telekom Grubu olarak Türkiye'nin 4G geçişine, yeni ve müşteri odaklı entegre yapımızla ve 81 ili birbirine bağlayan fiber altyapımızla hazırız. Türkiye'nin 2023 vizyonunda 4G'nin kritik bir rolü olacağına inanıyoruz.

Avea CEO'su Erkan Akdemir:
Türk Telekom Grubu 4G üzerine çalışmaları önceden başladı. Grubumuz 4G'nin kritik başarısı için gereken tecrübeye , vizyona ve kaynağa sahip. Bu anlamda biz yeni dönemin yol göstericisi, rehberi olacağız.