Dedikodu oyunu

Lobi ve paralel yapı yine iş başındaydı. Merkez Bankası Başkanı için 'Görevinin başında' açıklaması gelmesine karşın, istifa söylentileri yayıldı, dolar 2.5274 ile rekor kırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2015 Güncelleme 28 Şubat 2015, 02:02
Dedikodu oyunu

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı için "Görevinin başındadır" açıklaması yapılmasına karşın, lobi ve paralel yapı mensupları dün istifa söylentileri yaydı, doları yükseltti. Dolar dün 2.52 lirayı aşarak rekor kırdı. Başçı'nın istifa edeceği iddiaları önceki gün yalanlandı ve "Başçı görevinin başındadır" açıklaması yapıldı. Önceki gün sağlık kontrolünden geçen Merkez Bankası Başkanı Başçı, dün görevinin başındaydı. Buna karşın, lobi ve paralel yapı mensupları, istifa söylentisi yaydı. Hem bu dedikodu hem de ABD Merkez Bankası FED'in daha erken faiz artırabileceği beklentisi, doları tarihi zirvesine taşıdı. Dolar dün 2.5274 ile rekor kırdı. Bunun üzerine Merkez Bankası, döviz satım ihalesi tutarının günlük belirleneceğini belirterek, "Aşırı oynaklık nedeniyle gerekli görülen günlerde döviz satım tutarı bir gün önceden ilan edilen asgari tutarın yüzde 50 fazlasına kadar artırılabilecek" açıklaması yaptı. Merkez'in bu açıklamasının ardından dolar geriledi. Dolar günü ise 2.5140 liradan tamamladı.

GÖREVİNİN BAŞINDA
Dün Merkez Bankası'na gelişinde soruları yanıtlayan Başçı, "Kamu görevi verildiği sürece yapılır ve en iyi şekilde yapılır. Sağlığımız elverdiği şekilde bu görevin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Merkez Bankası Sözcüsü Yücel Yazar da bir açıklama yaparak, "Başkan Erdem Başçı görevinin başındadır, iddia ve söylentiler gerçek dışıdır" dedi.