İntibakta önemli viraj

17 Mart ve 29 Nisan'da intibak davaları görülecek İntibak kararı çıkarsa, emeklilere zam yolu açılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2015 Güncelleme 27 Şubat 2015, 02:39
İntibakta önemli viraj

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli intibak zammına kilitlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak beklentisi içerisinde. 2000'den önce emekli olanlara yapılan zammın kendilerine de uygulanmasını bekliyorlar. Yeni intibak yolunu açabilecek 2 ayrı dava var. 17 Mart ve 29 Nisan'da görülecek bu davalardan çıkacak intibak kararı, milyonlarca emekliye zam yolunu açacak.

KARAR BEKLENİYOR

İntibak davalarından biri, Türkiye Emekliler Derneği tarafından açıldı. Dava, Ankara İş Mahkemesi'nde görülüyor. Konu, son duruşmada bilirkişi incelemesine havale edilmişti. Davaya 17 Mart'ta devam edilecek. Bilirkişi raporu doğrultusunda, mahkemenin bu oturumda kararını vermesi bekleniyor.

EMEKLİ TAKİPTE

Bir diğer intibak davası da İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği tarafından açılmış durumda. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 2 Şubat'ta yapılmıştı. Emekliler aleyhine bilirkişi raporu çıkınca, mahkeme yeni bilirkişi raporu hazırlanması kararı almıştı. Bu davaya da 29 Nisan'da devam edilecek. Bir terslik yaşanmazsa, bu tarihte kararın açıklanması bekleniyor. İntibak davaları, 2000 yılından sonra emekli olanlar tarafından dikkatle takip ediliyor.