Paramızı verin

Ziraat'in 'Masrafları davasız ödeyeceğiz' açıklamasının ardından, tüketiciler tüm bankaları haksızlığı bitirmeye çağırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2015 Güncelleme 17 Şubat 2015, 01:40
Paramızı verin

İÇİNDEKİLER

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın dosya masrafları ve komisyonları talep eden herkese ödeyeceklerini açıklaması, sektöre örnek olurken; tüketici derneklerini de harekete geçirdi. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, bankacılık ücret, komisyon ve masraflarını tüketicileri uğraştırmadan, yargıyı meşgul etmeden iade etmeleri için bankalara çağrıda bulundu. Bazı bankaların tüketici hak ve hukukunu hiçe saydığını savunan Çakar, bankaların tüketici haklarına, ekonominin temel kurallarına karşı koyamayacağını ifade etti. Mal ve hizmet piyasalarında tutunup rekabet edebilmenin müşteri memnuniyeti, tüketici hakları ve yargı kararlarına saygıdan geçtiğini vurgulayan Çakar, şunları kaydetti:

HAK ARANIYOR
"Bunun bankacılık hizmetlerinde en önemli olmazsa olmazı da, yargı kararlarıyla haksızlığı tescil edilen bankacılık ücret ve komisyonları için müşterilerle mahkemelik olmak yerine haksızlıkları ortadan kaldırmaktır. Artık bilinçli tüketicilerin hak arama mücadelesiyle gelişen tüketici hareketi karşısında hiçbir banka duramaz."