KOBİ'lere 5 müjde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 01:31
KOBİ’lere 5 müjde

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOBİ'lere 5 müjde birden açıkladı. 3'üncü KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Davutoğlu, şu mesajları verdi:

DESTEK YAĞACAK
- 5 müjdemiz olacak. Birincisi, KOBİ'lerin ürün bazında uluslararası arenaya açılmalarını sağlayabilmek için kurumsallaşma ve markalaşma destek programını başlatıyoruz. KOBİ'ler tek tek başarılı olabilir, ama kurumsallaşamazlarsa küçük ölçekten orta ölçeğe yürümesi zorlaşır. İşletme başına 150 bin TL destek sağlayacağız.
- İkincisi; işbirliği, güç birliği. Yani KOBİ'lerin bir araya gelerek işbirliği, güç birliği oluşturması. Bu programda yeniliğe gidiyoruz. Buna göre; 3 işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işbirliklerine 300 bin TL geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin TL geri ödemeli olmak üzere 1.5 milyon TL destek vereceğiz.
- Üçüncüsü; AR-GE, inovasyon alanlarındaki KOSGEB destek miktarlarında yüzde 50 artış yapacağız.
- Dördüncüsü, girişimcilik destek programında kadın ve engelliler için destek üst limiti yüzde 20 daha fazla uygulanacak. Bundan şehit ve gazi yakınları da yararlanacak.
- Beşincisi, ödül töreninde finalist 40 girişimciye tamamen KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi ödülü veriyoruz. Girişimcilik artarsa rekabet o ölçüde artıyor.