Otopark dampingi

İSPARK havaalanlarına da el attı. En yüksek otopark ücretlerinin uygulandığı Atatürk Havalimanı'nda, günlük 8 liraya araç park ettirecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2015 Güncelleme 28 Ocak 2015, 02:15
Otopark dampingi

İÇİNDEKİLER

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ardından Atatürk Havalimanı'nda da otopark açacak olan İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), gün boyu 8 lira karşılığında hizmet verecek. İSPARK'tan yapılan açıklamaya göre, yolcuların yoğun taleplerini değerlendiren İSPARK, havaalanlarında yeni otoparkları hizmete açacak. Böylece, uçak biletlerinin üstüne otopark ücreti ödediklerini dile getiren ve şikayette bulunan yolculara düşük ücretle otopark hizmeti verilecek. Kısa zamanda Atatürk Havalimanı'na yakın yerde bin 500 araçlık otopark açılacak. Atatürk Havalimanı'na 5 dakikalık mesafede olacak otoparktan, yolcular havalimanına, ring servislerle taşınacak.

PARK ET VE UÇ!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda halihazırda bin 300 araçlık otoparkla vatandaşlara hizmet veren İSPARK, açık otoparkın kapasitesini de artırdı. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, havaalanlarına yakın yerlerde 'Park Et Uçakla Devam Et' otoparklarını hizmete açtıklarını anlatan Çevik, "Gün boyu 8 lira ile hizmet veriyoruz. Vatandaşlar uygulamadan ve otopark ücretlerinden oldukça memnun" dedi. Havaalanlarına araçlarıyla gelen sürücüler buradaki yüksek otopark ücretlerinden şikayet ederken, alternatif otopark alanı bulmakta güçlük çekiyor. Sürücülerin bir haftalık ve daha fazla yolculuklarda ödediği otopark ücreti 500 lirayı geçiyor. İSPARK, bu rakamı 100 liraya kadar düşürecek.

THY, SVAHİLİ DİLİNİ BİLEN ELEMAN ARIYOR

Dünyada en fazla ülkeye uçan şirket olan THY, Afrika'da 49 noktaya ulaştı. Bu durum, 80 milyona yakın kişinin konuştuğu 'Svahili' dilini bilen personel ihtiyacını ortaya çıkardı. THY, ilanla personel aramaya başladı. Ancak şu ana kadar Svahili dilini bilen Türk vatandaşı çıkmadığı öğrenildi. Yeni alınacak kabin memurlarında İngilizce'ye ek olarak Arapça, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, Japonca, Malayca, Farsça, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Korece, Tayca, Svahili, Endonezce, Hintçe, Vietnamca, Felemenkçe dillerinden en az birini bilmenin şart olduğu duyuruldu.