Diyetini ödedi

Amerika'da TV şovunda zayıflama ilaçları öneren Mehmet Öz yine yanıldı. Önerdiği ilaç şirketine 9 milyon dolar ceza kesildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2015 Güncelleme 28 Ocak 2015, 02:07
Diyetini ödedi

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü Türk asıllı ABD'li doktor Mehmet Öz'ün başı diyet haplarıyla bir kez daha belada. Daha önce ilaçlarıyla ilgili hakkında birçok dava açılan Mehmet Öz'le ilgili son olarak ABD Federal Ticaret Komisyonu önemli bir karar verdi. Federal Ticaret Komisyonu, Öz'ün programına konuk olan pazarlamacı Lindsey Duncan'ın, Öz'ün ilaçlarının olumlu sonuçlar doğurmadığı yönündeki açıklamaları sonrası konuyu araştırmaya başladı. Komisyon, ilaçların iddia edildiği gibi zayıflamaya yönelik olumlu bir etkisi olmadığı yönünde karar verdi. Federal Ticaret Komisyonu Tüketici Ofisi Başkanı Jessica Rich, yaptığı açıklamada, mağduriyetlerin giderilmesi için ilaçları üreten şirketin tüketicilere 9 milyon dolar ödemesine karar verildiğini duyurdu.

TEST EDİLMEMİŞ

İlacın yanıltıcı reklamları da yasaklandı. Yetkililer, ilacın prosedüre uygun şekilde testlere tabi tutulmadığını ve iddia edilen zayıflamanın sağlanabileceğine dair bilimsel verilerin uygun şekilde hazırlanmadığını ifade etti. Üretici firma, ilacın düzenli olarak kullanılması durumunda kullanıcıların egzersiz yapmadan ve diyet uygulamadan sadece 12 haftada 7.7 kilo vereceği iddiasıyla ürünlerini satışa çıkarmıştı.

BİLİMSEL DAYANAĞI YOK

Kısa bir süre önce de Mehmet Öz'ün TV programının 40 bölümü İngiliz uzmanlarca incelendi. Uzmanlar, Öz'ün bu programlarda 479 sağlık tavsiyesi yaptığını, ancak bunların sadece yüzde 46'sının bilimsel dayanağı olduğunu tespit etmişti.