Koç rest çekti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2015 Güncelleme 27 Ocak 2015, 01:24
Koç rest çekti!

İÇİNDEKİLER

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Türkiye'deki bir akaryakıt dağıtım şirketi için TÜPRAŞ'ın Yunanistan, İspanya veya Karadeniz'deki herhangi bir rafineriden farkı olmadığını belirterek, "Akaryakıt şirketleri bizi pahalı buluyorsa, tüm ihtiyaçlarını yurt dışından getirebilirler" ifadesini kullandı.

TEKEL DEĞİLİZ

Memioğlu
, TÜPRAŞ'ın Türkiye'deki tek petrol rafineri şirketi olması nedeniyle tekel olarak algılandığına işaret ederek, ülkedeki akaryakıt piyasasında Shell, BP gibi uluslararası petrol şirketlerinin de yer aldığını hatırlattı. Türkiye'de akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren uluslararası petrol şirketlerinin dünyanın değişik yerlerinde birçok rafineriye sahip olduğuna dikkati çeken Memioğlu, bunların istedikleri kadar akaryakıtı kendi rafinerilerinden ithal edebileceklerini belirtti. Liberal olan Türkiye pazarında TÜPRAŞ'ın tercih edilmesi için fiyatlarının uygun olması gerektiğini ifade eden Memioğlu, "TÜPRAŞ'ı dünyanın en gelişmiş rafinerilerinden biri haline getirdik. TÜPRAŞ'ın fiyatlarının cazip olması lazım ki bu şirketler bizden alsın. Bu açıdan Türkiye'ye yeni bir rafineri yapılırsa, en azından bu yanlış tekel algısı ortadan kalkmış olur" dedi.

'İGDAŞ'LA İLGİLENİYORUZ'
KOÇ Topluluğu satış gelirlerinin yaklaşık yarısının enerji grubu şirketlerinden geldiğini anlatan Memioğlu, "İGDAŞ'ın özelleştirilmesi ve yurt dışından doğalgazın Türkiye'ye getirilmesi projeleriyle ilgileniyoruz, ancak bu projeler ile ilgili bir şey söylemek için henüz çok erken" diye konuştu. Erol Memioğlu, Irak ve İran'da oluşabilecek fırsatları da yakından takip ettiklerini kaydetti.